Themaworkshop Vrijheid - Superimpose fotografie

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ is het gezegde. En misschien klopt dat misschien wel nog meer als het beeld iets toont wat alle normale natuurwetten lijkt te breken! Met deze vorm van fotografie kun je beelden op je scherm toveren die in de echte wereld op geen enkele manier mogelijk zouden kunnen zijn. Tijdens deze workshop superimpose fotografie leer je hoe je een beeld neer kunt zetten wat zo surrealistisch, vreemd of verwarrend is dat het haast niet anders kan dan dat de kijker aan het denken wordt gezet over wat vrijheid eigenlijk betekent!

Opbouw workshop

Tijdens de workshop krijgen leerlingen eerst een introductie tot surrealistische kunst. Van het werk van Salvador Dali tot de beroemde covers van het blad Time, alles komt aan bod. Hierbij staat de vraag centraal wat je allemaal in één beeld kan vertellen. Daarna gaan leerlingen zelf aan de slag door superimpose fotografie te koppelen aan vrijheid. Eerst door een pakkend beeld te bedenken waarmee ze hun visie op vrijheid kunnen laten zien. En vervolgens met hoe je dat idee ook daadwerkelijk op je scherm krijgt! Alle basisprincipes van digitale fotobewerking komen aan bod. Zo krijg je door gebruik van meerdere lagen, maskers, filters en andere gereedschappen uiteindelijk precies dát in beeld wat je in je hoofd had. Aan het einde van de workshop laten de leerlingen zien wat ze gemaakt hebben en legen ze uit wat hun verhaal achter het beeld is.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen!

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is Superimpose fotografie niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Vloggenworkshop Spoken Word en workshop Theater. Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenMei-Lin-Man-1Siska Barthwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen leren hoe digitale fotobewerking werkt en hoe ze daar zelf mee aan de slag kunnen.
  • De leerlingen leren de kracht van beeldtaal en hoe ze een boodschap puur visueel kunnen overbrengen.
  • De leerlingen leren wat surrealisme is aan de hand van voorbeelden uit de kunst en media.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.