Themaworkshop Vrijheid - Superimpose fotografie

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ is het gezegde. En dat klopt misschien nog wel méér als het beeld iets toont wat alle natuurwetten lijkt te breken! Met deze bijzondere vorm van fotografie kun je beelden op je scherm toveren, die in de echte wereld op geen enkele manier mogelijk zijn. Tijdens de themaworkshop Superimpose fotografie leer je hoe je een beeld neer kunt zetten dat zó surrealistisch, vreemd of verwarrend is dat het haast niet anders kan: de kijker wordt aan het denken gezet over wat vrijheid eigenlijk betekent!

Opzet van de themaworkshop Vrijheid – Superimpose fotografie

De themaworkshop begint met een inleiding in de surrealistische kunst. Van het kleurrijke en bizarre werk van Salvador Dali tot de beroemde covers van het blad Time. Alles komt aan bod! Hierbij staat de vraag centraal wat je allemaal in één beeld kunt vertellen. Daarna gaan leerlingen zelf aan de slag door superimpose fotografie te koppelen aan vrijheid. Dit doen ze door eerst een pakkend beeld te bedenken. Daarmee kunnen ze hun visie op vrijheid laten zien. En vervolgens kijken ze hoe je dat idee ook daadwerkelijk op je scherm krijgt! Alle basisprincipes van digitale fotobewerking worden behandeld. Zo krijg je door gebruik van meerdere lagen, maskers, filters en andere gereedschappen uiteindelijk precies dát in beeld wat je in je hoofd had. Aan het einde van de themaworkshop Superimpose fotografie laten de leerlingen zien wat ze hebben gemaakt. Ze leggen uit wat hun verhaal achter het beeld is.

Tips

Wél interesse in het thema vrijheid, maar gaan jullie liever aan de slag met iets anders dan Superimpose fotografie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van workshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een themaworkshop Vloggenthemaworkshop Spoken Word en themaworkshop Theater. Voor ieder wat wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen leren hoe digitale fotobewerking werkt en hoe ze daar zelf mee aan de slag kunnen.
  • De leerlingen leren de kracht van beeldtaal en hoe ze een boodschap puur visueel kunnen overbrengen.
  • De leerlingen leren wat surrealisme is aan de hand van voorbeelden uit de kunst en media.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen