Van Abbemuseum - Eindexamentraining

Ook dit jaar hebben Kleinkunstig en het Van Abbemuseum weer samen online examen tours voor jouw eindexamenklas! Deze tours zijn te boeken vanaf februari.

De leerlingen gaan samen met een enthousiaste museumdocent aan de slag met kunst uit het Van Abbemuseum. Door middel van een digitale tour krijgen de leerlingen allerlei werken te zien uit het museum gelinkt aan hun eindexamen onderwerp. Het is zo gefilmd dat het lijkt alsof je écht door het museum loopt! De museumdocent geeft extra informatie, stelt vragen en daagt de leerlingen uit. Tijdens en na de museumtour gaan ze aan de slag te gaan met het werkblad dat hen voorbereidt op hun uiteindelijke echte examen. Hierbij worden ze begeleid door een workshopdocent. Op deze manier oefenen de leerlingen op een actieve en originele manier voor hun eindexamen!

Opbouw van de workshop

Deze workshop is specifiek voor eindexamenleerlingen. Kleinkunstig en het Van Abbemuseum hebben 3 verschillende online tours en werkbladen ontwikkeld voor de beeldende eindexamens: een tour voor VMBO met het thema Natuur, een voor HAVO met het thema Te Gek! en eentje voor VWO met het thema Voorbeeldig.

De vaardigheden die nodig zijn voor het eindexamen komen aan bod in deze workshop. De leerlingen krijgen een kijkje in het museum met digitale live uitleg van een museumdocent. De docent activeert de leerlingen en ook tijdens de tour is er interactie! Ook gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag met de opdrachten, onder begeleiding van een workshopdocent. Zo zijn ze uiteindelijk helemaal klaar voor het eindexamen!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenElfi BoinkMei-Lin-Man-1wouter

Het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is één van de bekendste musea in Nederland. Centraal in hun collectie staat moderne en hedendaagse kunst. Het museum is in 1936 geopend en is vernoemd naar de oprichter Henri van Abbe. Het museum heeft wereldwijd de grootste collectie kunstwerken van de Rus El Lissitzky en beschikt daarnaast ook over werken van onder andere Pablo Picasso en Marlene Dumas. 

Afbeeldingen

De foto’s zijn gemaakt door Joep Jacobs.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.