Workshop 3D Printerpen Tekenen

Maquettes, sculpturen, sieraden of een grappig figuurtje: tijdens de workshop 3D Printerpen Tekenen maken de leerlingen met een 3D printerpen de meest bijzondere creaties. Ze leren de mogelijkheden van deze pen en van het 3D printen goed kennen. Daarbij zetten ze hun fantasie en creativiteit aan het werk. Welk idee brengen zij vanaf het papier tot leven met de 3D printerpen?

Opzet van de workshop 3D Printerpen Tekenen

In deze workshop passen we de opdrachten aan het niveau en de leeftijd van de leerlingen aan. De workshop begint met een korte introductie. Wat is 3D printen eigenlijk, hoe werkt het en wat kun je er allemaal mee? Daarna maken de leerlingen kennis met de 3D printerpen. Daarvan gaan ze in deze workshop de mogelijkheden zelf ontdekken! Met deze pen kunnen ze driedimensionale figuren ’tekenen’. Hoe gaat dat in zijn werk? Binnen de kaders van de opdracht denken de leerlingen eerst na over welk idee ze willen uitwerken. Belangrijk is dat dit idee ook goed uit te voeren is in 3D. Wat is er bijvoorbeeld allemaal voor nodig om van een plat figuur een driedimensionaal figuur te maken? Vervolgens zetten de leerlingen hun ontwerp op papier. Nadat ze deze stappen hebben gezet, komen ze in actie met de 3D printerpen. Zo wekken ze hun tekening vanaf het papier tot leven in de driedimensionale wereld. Je naam in 3D, een ketting of een huisje: aan het einde van de workshop 3D Printerpen Tekenen kan iedereen elkaars creaties bewonderen!

Tips

Is 3D Printerpen Tekenen nu niet de workshop voor jullie? Er is nog veel meer! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Camouflage Grime of de workshop Graffiti. Of misschien zoek je iets heel anders dan beeldend en illustratief werken? Kleinkunstig biedt ook een keur aan workshops in de disciplines Muziek, Theater en Dans.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1wouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen leren een verbinding te maken tussen kunst en techniek.
  • De leerlingen worden uitgedaagd na te denken over de mogelijkheden van de 3D pen.
  • De leerlingen ontwikkelen hun ruimtelijk inzicht en kunnen hun plan direct uitvoeren en corrigeren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen