Workshop Camouflage Grime

Experimenteer met technieken en patronen

Is die hand nu verdwenen? In de workshop Camouflage Grime leren leerlingen hoe ze een stuk huid laten wegvallen tegen de achtergrond.

Inhoud van deze workshop

1beginnen-grime-camouflage

Kennismaken

De leerlingen krijgen een inleiding over schminktechnieken.
camouflage-grime-workshop

Beginnen

De leerlingen maken een plan en vormen duo’s.
doen-camouflage-grime

Doen

De leerlingen passen camouflage grime toe op elkaar.
4delen-grime-camouflage

Delen

De leerlingen bewonderen elkaars werk en wisselen ervaringen uit.

Je leerlingen werken geconcentreerd samen, met verrassend resultaat!

De workshop Camouflage Grime gaat uit van een wel heel origineel canvas: namelijk je eigen huid! Geïnspireerd door diverse achtergronden leren de leerlingen om een patroon na te maken. Zó precies dat er haast geen verschil meer te zien is tussen de achtergrond en hun hand of gezicht. De perfecte camouflage dus! De leerlingen komen in deze workshop meer te weten over deze bijzondere kunstvorm. Ze ontdekken diverse technieken en experimenteren hiermee. Door goed te kijken en gedetailleerd te werken, kunnen alle leerlingen tot verrassende en geslaagde resultaten komen. Ze worden een kei in de camouflage, zoals de Chinese kunstenaar Liu Bolin of voorbeelden uit de natuur zoals de bekende kameleon.

Opzet van de workshop Camouflage Grime

Welke achtergrond en welke patronen spreken de leerlingen aan? Hoe vertalen ze die naar een ontwerp waarmee ze hun hand of gezicht kunnen laten ‘verdwijnen’ tegen een achtergrond? En welke schminktechnieken zijn hiervoor het best geschikt? Samen met een professionele workshopdocent ontdekken de leerlingen in deze workshop de kunst van het camoufleren. Voordat ze van start gaan met het beschilderen van hun hand of gezicht, maken ze kennis met de verschillende technieken en werkwijze. Na deze introductie hebben ze volop inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan met het beschilderen en camoufleren. Creativiteit, concentratie en plezier komen hierbij samen. De workshop Camouflage Grime sluit af met het bekijken en bewonderen van elkaars werk. Wie zijn er allemaal in geslaagd om hun hand of gezicht te laten wegvallen tegen de achtergrond? Voor vandaag zijn de leerlingen, net als de kameleon, meesters in de camouflage!

Tips

Krijgen je leerlingen geen genoeg van grimeren? In ons aanbod vind je ook de workshop Grime. Daarin leren leerlingen elkaar grimeren voor toneel of film. Of ben je op zoek naar iets heel anders? Kijk dan eens bij onze theaterworkshops.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen leren verschillende grimeertechnieken met verschillende materialen.
  • De leerlingen worden uitgedaagd hun creativiteit en verbeelding in te zetten.
  • De leerlingen leren binnen een thema een eigen grime ontwerp te maken en bij een medeleerling uit te voeren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Camouflage Grime