Workshop Fotografie

Met hun smartphone maken en delen leerlingen ontzettend veel foto’s. Fotografie is daarmee nog nooit zo toegankelijk en makkelijk geweest. Toch valt de ene foto meer op dan de andere. Wat maakt een foto tot een pakkende foto? Licht, kleur, compositie en techniek kunnen het verschil maken. Onder begeleiding van een workshopdocent die ook professioneel fotograaf is, ontdekken leerlingen in de workshop Fotografie hoe ze mooie foto’s maken. Foto’s waar je naar kunt blíjven kijken.

Opzet van de workshop Fotografie

De workshop Fotografie is zo opgezet dat deze aansluit op de ervaring en het niveau van de leerlingen. De workshopdocent begint de workshop met een inleiding en uitleg. Welke verschillende vormen van fotografie zijn er? Wat onderscheidt een gewone foto van een onvergetelijke foto? Dit laat de workshopdocent zien aan de hand van diverse voorbeelden. Daarna gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag met korte opdrachten. Ze onderzoeken wat de invloed is van kleur, licht en compositie op hun foto’s.

Ook oefenen ze met de instellingen van hun camera. Na elke opdracht bekijken ze samen met de workshopdocent de resultaten en bespreken die. Wat heeft hun onderzoek aan nieuwe inzichten opgeleverd? Welke beelden springen eruit en hoe komt dat? In fotografie komt veel samen: goed kijken, lichtval, techniek en onderwerpkeuze. Aan het einde van de workshop Fotografie delen de leerlingen kort hun ervaringen in de groep. Wat hebben ze ontdekt, wat vonden ze inspirerend? Het geleerde kunnen ze meteen in de praktijk brengen!

Tips

Smaakt de workshop Fotografie naar meer? Kijk dan ook eens bij de workshop Pinhole Fotografie. Die neemt leerlingen mee terug in de tijd, naar de basis én de betovering van de analoge fotografie. Met de workshop Animatie zetten de leerlingen juist weer een digitale stap verder. Ze brengen stilstaande beelden in beweging en maken een animatiefilm.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • De leerlingen leren om te gaan met fotografie en de functies van hun eigen camera.
  • De leerlingen leren een stukje fotografie theorie en kunnen deze koppelen naar het praktische deel van de workshop.
  • De leerlingen doen ervaring op met het werken met beeld, licht, beoordelen en kijken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een digiboard met geluid en een internetverbinding.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.