Workshop Graffiti Groepskunstwerk

Wil je samen met je leerlingen aan de slag met een unieke Graffiti workshop die niet alleen de creativiteit stimuleert, maar ook het teamwork bevordert? Dan is de Graffiti Groepskunstwerk workshop precies wat je zoekt! Tijdens deze workshop maken leerlingen samen een prachtig en uniek groepskunstwerk waarbij iedereen zijn of haar eigen bijdrage levert. Dit kunstwerk wordt helemaal afgestemd op een thema dat centraal staat voor de klassen of de school. Daarmee is het een perfecte activiteit voor een gezellige en inspirerende middag met de klas.

Opbouw van de workshop

Het proces begint met de graffiti workshopdocent die van tevoren een ontwerp maakt in overleg met de school. Hierbij worden het thema, de ‘piece’ (het woord wat op het kunstwerk komt) en de kleurstelling meegenomen. Jullie kiezen de ‘piece’ op voorhand zelf! Vervolgens zet de Graffiti docent zelf de ‘piece’ op het canvasdoek en gaan de leerlingen aan de slag met het maken van stencils die passen bij het thema. Tijdens de workshop leren de leerlingen de graffiti-techniek en spuiten zij zelf hun eigen gemaakte stencils op het grote kunstwerk. Op deze manier heeft elke leerling zijn of haar eigen bijdrage aan het kunstwerk. Gezamenlijk wordt er een prachtig kusntwerk gecreëerd.

Deze workshop is niet alleen een creatieve en artistieke activiteit. Het is ook een manier om teamwork te stimuleren en de leerlingen te leren samenwerken. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel leren leerlingen niet alleen de kunst van het samenwerken, maar ook respectvol communiceren, luisteren naar elkaars ideeën en creatief denken.

Het resultaat van de Graffiti Groepskunstwerk workshop is een uniek en professioneel kunstwerk dat de leerlingen met elkaar hebben gemaakt. Het kunstwerk kan een blijvende herinnering worden die een mooie plek krijgt in bijvoorbeeld de hal of aula van de school. Het stimuleert niet alleen de creativiteit en het teamwork. Het laat bovenal ook zien hoe leuk het is om samen iets moois te maken.

Kortom, met de Graffiti Groepskunstwerk workshop breng je niet alleen kunst in de school, maar ook creativiteit, samenwerking en vooral plezier waar leerlingen nog lang van kunnen nagenieten.

Tips

Op zoek naar verschillende activiteiten rondom samenwerking en het stimuleren van positieve groepsdynamiek? Bekijk dan ook eens ons dagproject Theatersportbattle of de gave workshop Stepdance!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1Siska Barthsjoerd

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen ervaren dat door te brainstormen persoonlijke en gezamenlijke ideeën kunnen ontstaan.
  • De leerlingen leren dat co-creëren voor mooie gemeenschappelijke kunstwerken kan zorgen.
  • De leerlingen leren over graffiti kunst en de ontstaansgeschiedenis daarvan.
  • De leerlingen ervaren hoe het is te werken met een verfspuitbus.
  • De leerlingen leren stencils te snijden en te gebruiken in het opbouwen van een beeld.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen