Workshop Grime

Als grimeur zorg je ervoor dat toneelspelers en acteurs goed voor het voetlicht komen. Met grime draag je bij aan hun expressie en zeggingskracht. En dat niet alleen: grime wordt ook gebruikt om nepwonden te maken voor bijvoorbeeld actiefilms. We kennen allemaal de held die met een bloedende hoofdwond tóch nog even de wereld redt! Tijdens de workshop Grime leren leerlingen hoe ze wonden maken die niet van echt te onderscheiden zijn. Daarvoor gebruiken ze verschillende materialen en technieken.

Opzet van de workshop Grime

In deze workshop werken de leerlingen in tweetallen waarbij ze elkaar om de beurt grimeren. De workshopdocent begint met een korte introductie. Daarin wordt de basis van het grimeren van wonden uitgelegd en oefenen leerlingen eerst op hun eigen arm. Vervolgens maken ze een ontwerp: wat voor wond toveren ze tevoorschijn op het gezicht of de arm van hun grimepartner? Blauwe plekken, bloedende wonden of een heel rimpelige huid: de mogelijkheden zijn eindeloos.

De workshopdocent begeleidt de leerlingen in dit proces en licht op basis van de ontwerpen de verschillende technieken toe. Ook is er aandacht voor de materialen die gebruikt kunnen worden en wat de effecten hiervan zijn. De leerlingen komen tot resultaten die zeker niet misstaan in een spannende actiefilm of op een Halloweenavond! Aan het eind van de workshop Grime is er ruimte om de ervaringen die de leerlingen hebben opgedaan kort na te bespreken. En om samen nog even te gruwelen bij al die levensechte nepwonden!

Tips

Benieuwd naar andere workshops waarbij leerlingen met grime aan de slag gaan? Kleinkunstig biedt naast de workshop Grime ook de workshop Camouflage Grime. Daarin staat het grimeren van patronen centraal. Spreekt het actiefilmthema je aan, maar wil je toch iets anders? Kijk dan eens bij de workshop Stage Fight. Daarin werken de leerlingen, natuurlijk op een veilige en begeleide manier, aan een levensechte en spectaculaire vechtscène.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256sjoerdwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen leren verschillende grimeer technieken met verschillende materialen.
  • De leerlingen worden uitgedaagd hun creativiteit en verbeelding in te zetten.
  • De leerlingen leren binnen een thema een eigen grime ontwerp te maken en bij een medeleerling uit te voeren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een wasbak met kraan aanwezig.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.