Workshop Handlettering

Typen op een toetsenbord of smartphone: we doen de hele dag niet anders. Juist in deze tijd is ‘handlettering’ bezig aan een comeback! In de workshop Handlettering gaan de leerlingen aan de slag met deze eigentijdse vorm van kalligrafie, oftewel schoonschrijven. Welke technieken en materialen komen er allemaal bij kijken? Welke functies hebben de verschillende lettervormen? De leerlingen krijgen in deze workshop de basis van handlettering onder de knie. Ze tekenen en gebruiken letters, leren de waarde van (mooi) geschreven schrift en ontdekken de mogelijkheden van typografie.

Opzet van de workshop Handlettering

De workshop begint met een korte introductie voor de hele groep. De workshopdocent gaat met de leerlingen in gesprek over verschillende vormen en typen van handlettering. Er wordt ingegaan op hoe je extra betekenis kunt geven aan letters. De leerlingen krijgen grappige en inspirerende voorbeelden te zien. Ze ontdekken dat je met letters veel meer kunt zeggen dan op het eerste gezicht lijkt. Je kunt er een humoristische draai aan geven of een boodschap kracht mee bijzetten.

Daarna gaan de leerlingen zelf aan het werk. Ze denken na over wat ze willen overbrengen en verwerken dit in een ontwerp. De workshopdocent begeleidt de leerlingen hierbij. Zijn de ontwerpen klaar? Dan is het tijd om te beginnen met het handletteren! De leerlingen geven de letters vorm en brengen zo hun boodschap over. Ze maken daarbij gebruik van diverse materialen en technieken. Na afloop van de workshop Handlettering is er ruimte om de resultaten te bewonderen en ervaringen met elkaar te delen.

Tips

Benieuwd naar andere workshops waarmee je je leerlingen laat kennismaken met de wereld van illustratie en grafische vormgeving? Kijk dan ook eens bij de workshop Illustratie of de workshop Infographic. Wil je met je leerlingen de stap van 2D naar 3D zetten? Ook dat kan met de workshop 3D Printerpen Tekenen!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256sjoerdwouter

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de waarde in te zien van geschreven schrift.
  • Leerlingen leren welke functies verschillende lettervormen hebben.
  • Leerlingen leren betekenis te geven aan lettertypes.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.