Workshop Monotype Design

In de workshop Monotype Design bedrukken leerlingen een katoenen tas. Met de monotype druktechniek wordt een eenmalig ontwerp gemaakt waarmee de tas bedrukt wordt. Het ontwerpen en drukken doen de leerlingen zelf. Zo kunnen ze allemaal hun eigen, uniek bedrukte tas na afloop direct om de schouder hangen en mee naar huis nemen! Alles wat nodig is voor deze workshop op school wordt door Kleinkunstig verzorgd.

Opzet van de workshop Monotype Design

Design staat centraal in deze workshop. De workshopdocent begint dan ook met een introductie op dit onderwerp. Wat is design eigenlijk, en wat zijn mooie voorbeelden hiervan? Deze inleiding dient ook als inspiratie voor de volgende stap. De leerlingen bedenken en maken zelf een ontwerp voor op een tas. Dit kan bijvoorbeeld een symbool zijn dat te maken heeft met de hobby’s van de leerlingen, of een zelfbedacht logo. Wat illustreert het beste wie jij bent en past op jouw tas? Een optie is ook om de ontwerpen van de leerlingen aan te laten sluiten op thema’s die belangrijk zijn op school. Denk aan thema’s als duurzaamheid, diversiteit of het eindexamen.

Na de ontwerpfase gaan de leerlingen aan de slag met het bedrukken van de tassen. Dat is een spannend en leuk moment: hoe zal het eindresultaat eruit zien? De workshopdocent begeleidt de leerlingen hierbij. Aan het einde van de workshop Monotype Design is er tijd om de resultaten aan elkaar te laten zien en ervaringen te delen. En: de leerlingen gaan natuurlijk naar huis met een unieke tas!

Tips

Ben je op zoek naar een workshop die zich richt op druktechniek, maar zoek je iets anders dan de workshop Monotype Design? Lees dan eens verder bij de workshop Zeefdrukken. Daarin krijgen de leerlingen de basis van de zeefdruktechniek onder de knie en drukken ze hun eigen ontwerp in een oplage. Of neem een kijkje bij de workshop Etsen, waarbij de leerlingen in de voetstappen van Rembrandt (en nog veel meer kunstenaars) treden!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerd

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met monotype als grafische techniek.
  • De leerlingen werken een eigen idee uit tot een uniek eindproduct.
  • De leerlingen leren over design, esthetiek en vormgeving.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.