Show menu

Succesvolle circusworkshops op school

Circusworkshops op school

Circusworkshops met echte circusartiesten organiseren? Hieronder zie je alle circusworkshops die Kleinkunstig aanbiedt! Door jongleren, acrobatiek en andere circustechnieken te leren, vergroten leerlingen hun zelfvertrouwen en de onderlinge samenwerking. Je kunt de circusworkshops ook goed combineren met dans, theater en muziek tot een actieve podiumkunstendag!
Je gekozen filters Filters wissen
4 Workshops geselecteerd

Het belang van een circusworkshop op school

Je kunt allerlei culturele workshops en projecten organiseren voor het middelbare onderwijs. Circus is misschien niet iets wat meteen bij je opkomt. Misschien denk je wel eerst aan muziek of theaterworkshops? Toch is circus een prachtige discipline waar de leerlingen enorm veel leren en waarbij allerlei kwaliteiten gestimuleerd worden. Dit begint allemaal met het feit dat circus erg veelzijdig is. Het is niet alleen maar jongleren of alleen maar clownerie. Circus is veel meer, haast iedere culturele discipline zit er wel in verstopt. Juist daarom is het zo’n leuke workshop voor op scholen omdat leerlingen allerlei aspecten van cultuur ontdekken. Op deze manier zullen ze ervaren wat zij nu écht leuk vinden. De afwisseling tussen de fysieke aspecten van circus, zoals je oefent bij de workshop acrobatiek, en de meer mentale kanten, houdt het interessant voor de leerlingen.

Plezier met circusworkshop in de klas

Circus is dus een heel divers en gevarieerde discipline! Een ding wat enorm centraal staat bij circus is het plezierelement. Velen zullen bij een circus moeten denken aan verwondering, lachen en positiviteit. Dit zijn dan ook precies de aspecten waar de circusworkshop op school op inspeelt. Op deze manier is een circusworkshop een fijne, vrije verademing tussen al het serieuze studeren door. Juist het jolige en friviole karakter is hierin belangrijk. Tijdens de workshop allround circus zul je dit zelf merken. Door middel van een rouleersysteem proberen alle leerlingen diverse elementen van circus uit. Hierdoor ontdekken ze waar ze goed in zijn en wat ze het leukste vinden!

Succeservaringen tijdens de circusworkshop

Tijdens circusworkshops op school staat het belang van prestatie even op een laag pitje. Niet omdat er niet naar een mooi resultaat toegewerkt wordt, maar omdat er op een andere manier naar wordt gekeken. De succeservaringen liggen enorm hoog bij deze workshops en stimuleren hierdoor het zelfvertrouwen van de leerlingen. Misschien lijkt het eerst een beetje ridicuul om op een klein fietsje door de school te crossen; maar als het dan lukt; andere leerlingen moeten lachen en de workshopdocent je complimenteert geeft dat je toch een boost!

Ontwikkeling van de leerlingen

Naast dat het dus gewoon onwijs leuk is om een circusworkshop op school te organiseren, is het ook nuttig. Er is dus een hele positieve benadering tijdens de workshop, het gaat écht om het maken van plezier en de succeservaring ligt erg hoog. Dit alles maakt het een hele prettig workshop voor leerlingen om te volgen. Daarbij komt dat tijdens de circusworkshop op school de motorische vaardigheden van de leerlingen enorm worden gestimuleerd. Door evenwichtsoefeningen, zoals het lopen op een grote bal, verbeteren de leerlingen hun motoriek. Jongleren is hier ook een voorbeeld van, door hier behendigheid in te krijgen kunnen ze zo 3 à 4 ballen in de lucht houden. Dit vergroot opnieuw hun succeservaring!

Circus-workshops-school

Professionals verzorgen circusworkshops op school

Tijdens deze workshops wordt een bepaalde mate van expressiviteit van de leerlingen gevraagd. Ze mogen gek doen en gaan dingen uitproberen. Dit zal niet altijd meteen lukken. Kleinkunstig heeft een breed bestand aan allerlei professionele workshopdocenten die circus kunnen onderwijzen op school. Met een grote hoeveelheid enthousiasme, vrolijkheid, positiviteit en leuke materialen zullen zij naar je school toekomen en de school omtoveren tot een heuse circuspiste. De docenten zijn ervaren en weten hoe ze een fijne en veilige sfeer kunnen creeëren, zodat alle leerlingen zich gezien en gehoord voelen. En zodat ze de vrijheid ervaren nieuwe dingen uit te proberen en vragen te stellen.

Ben je benieuwd naar onze circusworkshops voor het mbo? Klik dan op de link.