Show menu

Dansworkshops op school

9 workshops geselecteerd

De waarde van dansworkshops op school

Het huidige onderwijssysteem focust zich voornamelijk op leren met je hoofd, en soms ook met je handen. Dans focust zich daarentegen op het gehele lichaam, van je arm naar je romp tot in je tenen. Een dansworkshop op school is de ideale gelegenheid om leerlingen, in hun vertrouwde omgeving, van hun stoel af te halen en bewuster te laten worden van wat hun lichaam allemaal kan.

Dansen is kunst en sport gecombineerd

Dans is een wonderlijke combinaties van kunst en sport. Het combineert fysieke activiteit met het uiten van gevoelens en sociale interactie. Daarnaast is een dansworkshop de ideale kennismaking met kunst en cultuur.

Het mooie van samen dansen is dat je op den duur merkt dat samenwerken ook gemakkelijker wordt. En iedereen kan dansen! Het is slechts een kwestie van je gevoel volgen en creatief bewegen op muziek. Dit kan voor leerlingen als spannend worden ervaren. Groots bewegen, ruimte innemen en rechtop staan zorgen echter ook voor meer zelfvertrouwen, en laat dat nou zijn wat je met dans doet. Eenmaal aan het dansen glijdt de schaamte van je af!

Dansworkshop

Dans wordt populairder

Everybody dance now, So You Think You Can Dance en zelfs Dancing with the stars, dansprogramma’s zijn niet meer weg te denken van de beeldbuis. Gewone mensen laten zien hoe goed ze kunnen dansen en hoe gelukkig ze er van worden, en dat heeft effect. Aanmeldingen bij dansscholen schieten omhoog en stoere jongens vinden dansen nu cool. Bij de inschrijving van onze dansworkshops merken we dit gelukkig ook steeds meer!

Dansworkshops en vakleerkrachten

Er zijn maar weinig scholen die een professionele dansdocent in dienst hebben. En ondanks de tv-shows is niet iedere leerling eerder in aanraking gekomen met dans. Een dansworkshop, bijvoorbeeld tijdens een cultuurdag, kan daar verandering in brengen. Wij bieden verschillende stijlen aan, zo is er voor elk wat wils. Willen de leerlingen liever een workshop moderne dans, of misschien wel hip hop? In een kort tijdsbestek worden de leerlingen ondergedompeld in een specifieke dansstijl. De workshop wordt gegeven door een vakdocent die de leerlingen op hun niveau kan aanspreken en zich kan inleven in de wereld van de leerlingen.

Dansworkshop 1