Workshop Battle Dance

Dans, improvisatie en competitie: die uitdagingen gaan leerlingen aan met de workshop Battle Dance. Dat betekent voor de meeste leerlingen dat ze uit hun comfortzone stappen en hun grenzen leren verleggen. Spannend, maar met de enthousiasmerende begeleiding van de workshopdocent is het vooral ook leuk! De leerlingen ontdekken hoe ze met dans kunnen communiceren en op elkaar reageren. De workshop sluit natuurlijk af met een wervelende dansbattle! Daarbij proberen de leerlingen elkaar op een speelse manier af te troeven met de beste moves.

Opzet van de workshop Battle Dance

Wat is ‘battle dance’ eigenlijk, en hoe is deze kunst- en dansvorm ontstaan? De workshopdocent begint met een inleiding en licht de oorsprong en culturele achtergrond toe. Daarbij krijgen de leerlingen een aantal inspirerende voorbeelden te zien, zodat ze een goed beeld krijgen van wat battle dance het inhoudt.

Daarna is het de hoogste tijd om zélf aan de slag te gaan. In groepjes oefenen de leerlingen met dansmoves, waarbij er ruimte is om je eigen moves te bedenken. De workshopdocent begeleidt de leerlingen zodanig dat zij uit hun comfortzone stappen. De leerlingen ontdekken dat ze een bepaald gevoel of een bepaalde emotie kunnen gebruiken in het dansen. Dans als communicatie én reactie. Zo worden ze stapje voor stapje uitgedaagd om zich over te geven aan de muziek en hun grenzen te verleggen. Juist dat levert de meest verrassende resultaten op! De workshop Battle Dance sluit natuurlijk af met een spetterende battle, waarin iedereen zijn moves voor het voetlicht kan brengen.

Tips

Benieuwd naar andere dansworkshops waarmee je je leerlingen in beweging brengt? Kleinkunstig heeft een breed aanbod! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de workshop Hiphopdance of de workshop Choreografie met TikTok. Wil je wel actief aan de slag, maar niet met dans? Dan is de workshop Improvisatietheater misschien iets voor jullie!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Siska Barthsjoerd

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met het ‘battelen’ in dans en met de bijhorende cultuur en diens oorsprong.
  • Leerlingen leren hun fysieke danskwaliteiten kennen en worden uitgedaagd uit hun comfortzone te stappen.
  • De leerlingen leren te improviseren met dans en daarbij te reageren op muziek en elkaar.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.