Workshop Breakdance

Op ritmische en opzwepende muziek gaan de leerlingen acrobatische dansbewegingen oefenen en uitvoeren. Een belangrijk element is de battle, waarin dansers elkaar proberen af te troeven met hun moves. Tijdens de workshop leren leerlingen de basisbewegingen van breakdance en deze met flair te presenteren.

Opbouw workshop Breakdance

De workshop begint met een introductie over breakdance. De dansvorm zoals we die nu kennen is ontstaan in de jaren ’70 in New York. De oorsprong is echter terug te voeren tot 1898 toen Thomas Edison een danser filmde die een Headspin deed. Na een warming-up gaat de workshopleider de leerlingen basismoves aanleren. Er wordt gewerkt aan het beheersen van een aantal powermoves, waarna de presentatiestijl van deze moves aan de orde komt. Het samenspel van presentatie en indrukwekkende moves, maakt dat de leerlingen in de afsluitende battle elkaar kunnen aftroeven.

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Leerdoelen

 • De leerlingen maken kennis met het dansgenre Breakdance en diens oorsprong.
 • De leerlingen maken kennis met de verschillende aspecten van een breakdance.
 • Aan het einde van de workshop kunnen zij een ‘powermove’ en een ‘style’ dansen.
 • De workshopdocent heeft als doelstelling de deelnemers plezier te laten beleven aan het dansen en voldoende veiligheid te bieden.
 • Het doorzettingsvermogen van de leerlingen wordt aangesproken en zij ontdekken dat ze meer in huis hebben dan ze dachten.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.