Workshop Choreografie met TikTok

TikTok is misschien wel een van de populairste social media apps van het moment. Leerlingen maken hun eigen filmpjes over uiteenlopende onderwerpen. Een duidelijke trend die je niet kan missen is de TikTok-choreografie! Enthousiasmeer je leerlingen voor een toffe dansworkshop volledig toegespitst op het maken van een TikTok-filmpje. Ze leren in de workshop de meest essentiële elementen van dans. Ze gaan aan de slag met muziek, hun lichaam en hun creativiteit én vertalen dat naar hun eigen opgenomen choreografie!

Opbouw workshop Choreografie met TikTok

Na een korte introductie gaan de leerlingen met de workshopleider op ontdekkingstocht. Hoe gebruik je je lichaam in het overbrengen van een gevoel? Hoe doen dansers dit in andere TikTok-video’s? En welke rol hebben de elementen tijd, ruimte en kracht in een dans? In groepjes werken de leerlingen aan hun eigen TikTok-choreografie op muziek naar keuze. Om beurten zijn ze danser en choreograaf. De TikTok-dansjes worden gefilmd en deze kunnen de leerlingen naderhand delen op hun eigen social media accounts! Hoe cool is dat?

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Elfi Boinkfleur 2Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van dans en leren deze zelf in te zetten.
 • De leerlingen leren om ruimtelijk te denken en binnen de choreografie een verhaallijn te bouwen, maar wel binnen de kaders van een kort filmpje en veelal een hoog en smal beeld (kaders van de telefoon). 
 • Leerlingen leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun inbreng.
 • De docent heeft als doelstelling de deelnemers genoeg handvaten te bieden om in een veilige omgeving samen te werken, plezier te beleven aan het dansen en ze uit te dagen hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.