Workshop Choreografie

Je eigen dans maken en uitvoeren, tijdens de workshop Choreografie leren je leerlingen het! De leerlingen maken kennis met de meest essentiële elementen van dans. Met lichaam, tijd, ruimte en kracht gaan de leerlingen hun eigen choreografie uitwerken. Afwisselend hebben ze de rol van danser en choreograaf.

Opbouw workshop Choreografie

Na een korte introductie gaan de leerlingen met de workshopleider op ontdekkingstocht. Hoe kan je je lichaam gebruiken in het overbrengen van een gevoel? En welke rol hebben de elementen tijd, ruimte en kracht in een dans? In groepjes werken de leerlingen aan hun eigen choreografie op muziek naar keuze. Ze nemen afwisselend de rol van danser en choreograaf op zich en worden hierin begeleidt door de workshopleider. Ter afsluiting presenteren de groepjes het eindresultaat aan elkaar.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerdwouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van dans en leren deze zelf in te zetten.
 • De leerlingen leren om ruimtelijk te denken, een verhaallijn te bouwen (abstract of concreet) en deze toe passen in een choreografie.
 • Leerlingen leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun inbreng, en verkennen de leidinggevende rol als choreograaf.
 • De docent heeft als doelstelling de deelnemers genoeg handvaten te bieden om in een veilige omgeving samen te werken, plezier te beleven aan het dansen en ze uit te dagen hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.