Workshop Free Running

Free Running is in de jaren ’80 ontstaan in Parijs, als een manier voor jongeren om te sporten en te bewegen in een stedelijke omgeving. Het wordt ook wel ’the art of motion’ genoemd: de kunst van beweging. Tijdens de workshop Free Running maken de leerlingen kennis met de basis van deze bijzondere sport. Daarbij ligt de nadruk op parcours en tricking. Dit zijn twee essentiële elementen in free running. De uitdaging is om op een sierlijke én snelle manier van a naar b te komen. Met spectaculaire bewegingen als resultaat.

Opzet van de workshop Free Running

De workshopdocent start met een introductie over free running. Daarbij worden de ontstaansgeschiedenis en cultuur kort toegelicht. Na deze inleiding is het tijd om free running zelf te ontdekken. De leerlingen beginnen in principe in de gymzaal, maar bij mooi weer kan een aantal onderdelen van de workshop vervolgens naar buiten worden verplaatst. De wereld wordt een speelplaats!

Het op acrobatische wijze onder, over en door allerlei objecten en obstakels heengaan: dat is waar de leerlingen in deze workshop mee aan de slag gaan. De workshopdocent begeleidt hen daar zodanig bij dat veiligheid en plezier voor iedereen voorop staan. Van eenvoudige sprongen kan zo het niveau verhoogd worden naar wat complexere bewegingen. Er is ook ruimte voor de leerlingen om zelf dingen te bedenken en uit te proberen. Aan het einde van de workshop Free Running presenteren de leerlingen wat ze hebben geleerd. Zó kun je ook van a naar b!

Tips

Ben je benieuwd naar meer workshops waarmee je je leerlingen op een veilige manier uitdaagt en in beweging brengt? Kijk dan eens bij de workshop Breakdance, waarin de leerlingen ook een battle met elkaar aangaan. Zoek je een heel andere invalshoek? Laat je leerlingen kennismaken met de dynamische wereld van het circus in de workshop Allround Circus.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Siska Barthwouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met Free Running en diens oorsprong.
  • Leerlingen leren op een creatieve manier acrobatische beweging in te zetten.
  • Het zelfvertrouwen van de leerling is gestimuleerd waarbij ze zich bewuster zijn geworden van hun fysiek.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.