Workshop Streetdance

Van warming-up tot wervelende moves

Diverse dansvormen en muziekstijlen: daarmee gaan leerlingen aan de slag in de workshop Streetdance

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Hoe is streetdance ontstaan en wat zijn inspirerende voorbeelden?

Beginnen

Met een warming-up en leuke oefeningen komen de leerlingen los.

Doen

Met toegankelijke technieken werken de leerlingen aan een eigen choreografie.

Delen

In een slotoptreden laten de leerlingen zien welke moves zij hebben geleerd.

Daag je leerlingen uit om samen in beweging te komen.

Streetdance is, zoals het woord al zegt, niet bedacht in instituten, maar ontstaan op straat en in clubs. Populair geworden in de VS is streetdance sinds de jaren ’90 ook uit Europa niet meer weg te denken. Het is een brede verzameling van dansvormen. In de workshop Streetdance maken de leerlingen dan ook kennis met allerlei verschillende dansvormen én muzieksoorten. Daarbij gaan de leerlingen de uitdaging aan om de bijbehorende moves onder de knie te krijgen.

Opzet van de workshop Streetdance

De workshopdocent begint met een korte inleiding over de herkomst en culturele achtergrond van streetdance. Vervolgens is de vloer voor de leerlingen! Voordat het echte danswerk begint, starten ze met een goede warming-up. Daarna introduceert de workshopdocent een aantal basisbewegingen om de leerlingen ‘los’ te krijgen en op een leuke manier uit hun comfort zone te halen.

Vervolgens werken de leerlingen met enkele techniekoefeningen op een toegankelijk niveau toe naar een eigen streetdance-choreografie. Naarmate de workshop vordert, komt de rijkdom van streetdance naar voren. Steeds meer dansstijlen worden gecombineerd in de choreografie. Afhankelijk van het verloop van de workshop en het niveau van de leerlingen is er meer ruimte voor eigen inbreng in de choreografie. Ook nemen de bewegingen toe in complexiteit.

De workshop Streetdance sluit af met een wervelende uitvoering van de choreografie. Daarin laten de leerlingen zien welke moves zij hebben geleerd. Daarna is er kort ruimte voor het delen van ervaringen en natuurlijk een cooling-down.

Tips

Wil je jouw leerlingen in beweging brengen, maar is dit niet de workshop voor jullie? Kleinkunstig biedt nog veel meer workshops op het gebied van dans en beweging. In de workshop Choreografie met TikTok werken de leerlingen aan dansjes zoals die te zien zijn op het populaire social media-platform. Of kies voor een heel andere invalshoek met de workshop Stepdance: een indrukwekkende dansvorm die voortkomt uit de slavernij.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met het dansgenre Streetdance en diens oorsprong.
  • Na het leren van een aantal basismoves passen de leerlingen deze bewegingen in een choreografie toe.
  • De workshopdocent heeft als doelstelling de deelnemers plezier te laten beleven aan het dansen, de groep samen te laten werken en voldoende veiligheid te bieden om verlegen deelnemers uit hun schulp te laten kruipen.
  • De leerlingen worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Streetdance