Digitale MediaNieuwe media zoals vloggen, podcasts en virtual reality zijn hip en niet meer weg te denken. Ze behoren tot deze tijdsgeest en zijn dé nieuwe manier van verslag geven. In de workshops nieuwe media en digitale media voor scholen gaan leerlingen met deze nieuwe media aan de slag. Ze krijgen tips en tricks om met de technologieën om te gaan en zoeken manieren om tot een boeiend eindresultaat te komen. Door te maken en creëren in de activiteiten, komen techniek en esthetiek bij elkaar. De leerlingen worden artistiek én technisch uitgedaagd.

Nieuwe media workshops

In verschillende workshops digitale media voor school gaan leerlingen aan de slag met de nieuwe media. Ze zoeken naar een onderwerp en een strategie om tot een eindresultaat te komen. De leerlingen leren handige trucs om de camera’s of andere devices te gebruiken. In nieuwe media komen verschillende uitingsvormen samen: er wordt geacteerd en gepresenteerd, beeld en tekst komen samen. Leerlingen worden op verschillende vlakken uitgedaagd om tot een geslaagd eindproduct te komen. Ze schrijven, maken beelden, zoeken achtergrondmuziek. En net dat maakt het werken met nieuwe media prikkelend en boeiend voor jongeren. Het gaat snel en is vluchtig, iets wat de huidige generatie kenmerkt.

Digitale Media, de nieuwe verslaglegging

De leerlingen kiezen een onderwerp waarmee ze aan de slag gaan. Dit onderwerp zullen ze beschouwen, ze kijken er kritisch en reflectief naar. Binnen nieuwe media is subjectiviteit belangrijker dan objectiviteit. In wereld van fake news en Instagram staat de mening en het persoonlijke centraal. In de activiteiten in scholen worden de leerlingen gestimuleerd om een mening te vormen. Hoe zien ze de wereld? Wat gaat er mis? En wat goed? In de workshops op school stellen de leerlingen vragen en zoeken naar antwoorden. Ze stellen zich kritisch op naar alles om zich heen.

Activiteiten in scholen

In de activiteiten in scholen gaan de leerlingen samen aan het werk. Ze zorgen samen voor het geheel. De eindresultaten zijn zowel journalistiek als artistiek. Nieuwe media zoekt de grens hier tussen op. De technieken die de leerlingen in de workshops leren kunnen ze later inzetten voor andere opdrachten, presentaties of pitches.

 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.