Workshop NFT Kunst

Sinds een paar jaar is er een nieuw fenomeen in de kunstwereld, namelijk de NFT’s. 

NFT staat voor Non-Fungible Token. Het is een digitaal certificaat van echtheid dat in dit geval aan een digitaal kunstwerk gekoppeld wordt. Wat het digitale kunstwerk is, is volledig aan de kunstenaar. Het kan een tweet zijn, een digitale foto, een website of bijvoorbeeld een audiobestand. Het belang van NFT’s is dat jij als eigenaar kan bewijzen dat het digitale kunstwerk het origineel is, en ook echt ‘van jou’. Een goed voorbeeld van een kunstenaar die hier veel geld mee verdient is de Nederlandse kunstenaar Rafael Rozendaal: https://www.newrafael.com/nft/.

Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop start met een introductie over deze nieuwe kunststroming. Vragen als “welke kunst is NFT kunst?”, “is NFT kunst een hype of heeft het een gouden toekomst?” en “wat is een NFT precies?” komen aan de orde. Ook wordt er een kunsthistorisch kader geschapen waarin de ontwikkeling van digitale kunst wordt geduid. Na de introductie gaan de leerlingen snel aan de slag met het maken van hun eigen NFT kunst. Ze maken met iPads en iPad-pencils hun eigen digitale illustraties. Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen digitale kunstwerken gemaakt die ze zouden kunnen verkopen op een NFT Art marktplaats. Dit doen we echter niet tijdens de workshop vanwege de privacy van de leerlingen. We geven ze echter wel inzicht in hoe dit proces eruit ziet. 

Tips!

Ben je op zoek naar een andere workshop rondom computerkunst? Kijk dan eens bij de workshop Interactieve Installatie of de workshop Game Design.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barth

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Kennismaken met een nieuwe moderne kunststroming.
  • Kennismaken met handel in kunst en hoe dat momenteel vaak gaat.
  • Leren over hoe je zelf, met behulp van digitale middelen, NFT kunst kan maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen