Workshop NFT Kunst

Creëer je eigen digitale kunstwerk

Verken digitale kunst en ontdek de rijke geschiedenis ervan, want NFT's zijn slechts een recente ontwikkeling! Met iPads en iPad-pencils creëren leerlingen digital art, zoals het werk wat hier op de foto's staat.

Inhoud van deze workshop

NFT-kunst-workshop-1kennismaken

Kennismaken

De workshop start met een inleiding over digitale en NFT kunst.
NFT-kunst-workshop-2beginnen

Beginnen

De leerlingen ontdekken de mogelijkheden van kunst maken met iPads en iPencils.
NFT-kunst-workshop-Present-2023

Doen

De leerlingen maken hun eigen NFT kunst.
NFT-kunst-workshop-slider2

Delen

De leerlingen bekijken elkaars werk en wisselen ervaringen uit.

Laat je leerlingen kennismaken met digitale kunst

In de kunstwereld heeft zich de afgelopen jaren een nieuw fenomeen ontwikkeld: NFT’s (Non-Fungible Tokens). Een NFT is een digitaal certificaat van authenticiteit dat aan een digitaal kunstwerk wordt gekoppeld. De aard van dit digitale kunstwerk wordt volledig bepaald door de kunstenaar. Het kan variëren van een tweet tot een digitale foto, een website, of zelfs een audiobestand. Het belang van NFT’s ligt in het vermogen van de eigenaar om te bewijzen dat het digitale kunstwerk authentiek is en daadwerkelijk in zijn of haar bezit is. Een treffend voorbeeld van een kunstenaar die hier aanzienlijke inkomsten mee genereert, is de Nederlandse kunstenaar Rafael Rozendaal: https://www.newrafael.com/nft/.

Hoe ziet de workshop NFT- kunst eruit?

De workshop begint met een introductie over deze opkomende kunstbeweging. Vragen als “welke kunst is NFT kunst?”, “is NFT kunst een hype of heeft het een gouden toekomst?” en “wat is een NFT precies?” worden behandeld. Bovendien wordt er een kunsthistorisch kader geboden om de ontwikkeling van digitale kunst te begrijpen. Na de introductie gaan de leerlingen snel aan de slag met het creëren van hun eigen NFT-kunstwerken. Ze gebruiken iPads en iPad-pennen om hun eigen digitale illustraties te maken. Aan het eind van de workshop hebben de leerlingen digitale kunstwerken gemaakt die ze zouden kunnen verkopen op een NFT Art marktplaats. Dit doen we echter niet tijdens de workshop vanwege de privacy van de leerlingen. We geven ze echter wel inzicht in hoe dit proces eruit ziet. 

Tips!

Ben je op zoek naar een andere workshop rondom computerkunst? Kijk dan eens bij de workshop Interactieve Installatie of de workshop Game Design.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Kennismaken met een nieuwe moderne kunststroming.
  • Kennismaken met handel in kunst en hoe dat momenteel vaak gaat.
  • Leren over hoe je zelf, met behulp van digitale middelen, NFT kunst kan maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop NFT Kunst