Themaworkshop Vrijheid - Podcast maken

Podcasts zijn ongekend populair! Het is voor veel mensen haast niet meer mogelijk om een rondje te wandelen, auto te rijden of af te wassen zonder een podcast op te zetten. Over haast ieder onderwerp is wel een podcast te vinden. Van lange interviews en gesprekken tot kleine audio-kunstwerkjes en verhalen die nog het meest doen denken aan het oude hoorspel. In deze workshop leren leerlingen wat er allemaal voor nodig is om zoiets te maken voor het in je podcast-app belandt. En maken ze zelf een korte podcast rond het thema ‘vrijheid’.

Opbouw workshop

Nadat leerlingen een aantal inspirerende voorbeelden hebben gehoord en samen besproken hebben wat er allemaal te horen is aan podcasts, en hoe dat gemaakt zou kunnen zijn, is het tijd om zelf achter de microfoon te kruipen en het onderwerp vrijheid aan te kaarten! Na het maken van een goed plan wat ze willen vertellen gaan ze aan de slag met een online audio-bewerkings programma. Want de bedoeling is niet alleen om hun stem op te nemen, maar ook om het geheel verder aan te kleden met muziek en geluidseffecten. Ze leren hoe je met geluid een verhaal kan versterken en illustreren. Om zo de luisteraar echt mee te nemen! Aan het einde luisteren we elkaars podcasts en bespreken we wat iedereen is opgevallen tijdens het maken.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen!

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is podcast maken niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Cartoontekenenworkshop Animatie en workshop Black Out Poetry Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48fleur 2Siska Barthwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over hoe ze met geluid een verhaal kunnen vertellen
  • De leerlingen krijgen de basis van audiomontage en bewerking uitgelegd
  • De leerlingen leren creatieve beslissingen te nemen

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.