Themaworkshop Vrijheid - Vloggen

Vloggen gaat alleen niet meer alléén over make-up en het filmen van je dag, er worden steeds belangrijkere thema’s mee besproken, zo ook vrijheid. Vlogs zijn steeds meer dé perfecte manier om een verhaal te vertellen. Om iets belangrijks te delen. In vlogs worden heel persoonlijke of gevoelige onderwerpen besproken, denk bijvoorbeeld aan de coming out van YouTube fenomeen NikkieTutorials, of de politieke vlogs van de NOS. Tijdens deze workshop maken leerlingen zelf een vlog rond het onderwerp ‘Vrijheid’!

Opbouw workshop

Aan het begin van de workshop draait alles om de vraag ‘wat maakt een goede vlog tot een goede vlog?’. Inspirerende voorbeelden en uitleg helpen de leerlingen een flink end op weg. Na uitleg over alle verschillende manieren waarop je iets kan filmen, monteren en met beeld en geluid aan kan kleden is het tijd om echt zelf aan de slag te gaan. Wat wil je vertellen? Hoe kun je dat het beste doen? Hoe hou je de aandacht van de kijker vast? Wat werkt wel op beeld en wat juist niet? Hoe veel kun je nog in de montage aanpassen? Allemaal vragen die aan bod komen. De leerlingen maken hun eigen vlog rondom het thema vrijheid. Aan het eind van de workshop worden de vlogs samen bekeken en wisselen de leerlingen ervaringen uit. Wie weet is het wel het startschot van een nieuw populair YouTube kanaal!

Op school, hybride of online

Deze themaworkshop vloggen is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen!

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is vloggen niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Superimpose fotografie, workshop Spoken Word en workshop Theater. Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenElfi BoinkMei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • De leerlingen leren de basis van film- en montagetechniek.
  • De leerlingen leren na te denken over hoe je een verhaal het beste over kunt brengen.
  • De leerlingen krijgen inzicht in het gebruik en de doelen van online video.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.