Workshop Animatie

Voor het maken van een animatiefilm is niet veel nodig; een idee, tijd en een team. Tijdens de workshop Animatie maken de leerlingen in groepjes een stop-motion animatiefilm. Met bijvoorbeeld klei en karton maken ze figuren en een decor, die de leerlingen in de film tot leven wekken.

Opbouw workshop Animatie

Na een korte introductie over de mogelijkheden van de materialen en de animatiesoftware gaan de leerlingen in tweetallen aan de slag. Ze starten met het bedenken van het verhaal en het maken van de decorstukken. Na het bouwen van de set, gaan de leerlingen aan de slag met het vastleggen van hun verhaal op film. Van de figuren en het decor maken de leerlingen meerdere foto’s die, achter elkaar geplakt de animatiefilm vormen. Tot slot bekijken de leerlingen elkaars animatiefilms. Het is mogelijk deze workshop op een specifiek thema toe te spitsen.

Aanpassingen online workshop

Online werken leerlingen individueel aan een animatie en gebruiken zij hierbij de gratis app Stop Motion Studio (Google Play Store / Apple Store). Deze kunnen zij vooraf downloaden op hun telefoon.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140256Siska Barthsjoerdwouter

Voorbereiden lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren om samen tot een gezamenlijk creatief product te komen door taken te verdelen.
  • De verbeelding van de leerlingen wordt aangesproken doordat zij vrijwel vanaf niks een film opbouwen, aan de hand van basismaterialen.
  • De leerlingen leren om vooruit te denken en te plannen, door het maken van meerdere foto’s die achter elkaar geplakt worden.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.