Workshop Augmented Reality

Net echt, maar dan zelf bedacht!

In de workshop Augmented Reality leren leerlingen om een ‘laagje film’ toe te voegen aan de werkelijkheid.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is augmented reality, hoe werkt het en wat zijn voorbeelden?

Beginnen

De leerlingen leren werken met CoSpaces en gaan programmeren.

Doen

De leerlingen brengen met animatie en VR-bril hun virtuele wereld tot leven.

Delen

De leerlingen bekijken elkaars virtuele creaties en wisselen ervaringen uit.

Laat je leerlingen virtuele werelden ontwerpen en ontdekken.

Met augmented reality (AR), oftewel toegevoegde realiteit (TR), voeg je een ‘laagje film’ toe aan de werkelijkheid. Vroeger was augmented reality alleen toegankelijk voor de wetenschap, maar inmiddels heeft het zich zo ver ontwikkeld dat iedereen er via AR-apps gebruik van kan maken. Een heel bekend voorbeeld daarvan is nog steeds het spel Pokémon Go, maar er is nog veel meer. In de workshop Augmented Reality gaan de leerlingen aan de slag met het online programma CoSpaces met als doel het maken van hun eigen AR-film!

Opzet van de workshop Augmented Reality

De workshop begint met een korte inleiding. Daarin vertelt de workshopdocent meer over augmented reality en laat een aantal voorbeelden ervan zien. Hierdoor krijgen de leerlingen een goed beeld van wat de workshop inhoudt. Vervolgens is het tijd voor de volgende stap: de leerlingen gaan zelf aan de slag.

In een computerlokaal (of op hun eigen laptops) brengen de leerlingen in het programma CoSpaces met animatie hun eigen virtuele wereld tot leven. Ze maken daarbij dus ook kennis met eenvoudige programmeerfuncties! De zelfgemaakte virtuele wereld kan met een VR-bril worden teruggekeken. Daarnaast kunnen ze ook een animatie uit deze wereld halen, die ze in de werkelijke wereld bekijken dóór hun telefoon of de door ons meegebrachte Ipad. Een dansend hondje? Een vrolijke robot? Een virtuele versie van jezelf? Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met augmented reality!

Aan het einde van de workshop Augmented Reality is er ruimte om elkaars filmpjes te bekijken en de opgedane indrukken met elkaar te bespreken.

Tips

Benieuwd naar meer? Ons aanbod van workshops op het snijvlak van kunst en digitale media is breed en divers. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de workshop Interactieve Installatie. Daarin maken leerlingen een interactief kunstwerk met een computer. Of misschien wil je met je leerlingen een duik nemen in de relatief nieuwe wereld van de Non-Fungible Tokens (NFT’s) met de workshop NFT Kunst. Er is veel mogelijk!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met een nieuwe techniek waarmee digitale visuele elementen aan fysieke objecten kunnen worden gekoppeld.
  • Leerlingen leren basisprincipes van programmeren
  • Leerlingen maken kennis met het zelf maken van een geanimeerde virtuele wereld

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Augmented Reality