Workshop Augmented Reality

Augmented reality (AR), oftewel toegevoegde realiteit (TR), is een ‘laagje film’ wat je toevoegt aan de werkelijkheid. Vroeger was augmented reality alleen toegankelijk voor de wetenschap, maar het heeft zich nu zo ver ontwikkeld dat er AR apps zijn ontwikkeld waar in principe iedereen gebruik van kan maken. Het meest bekende voorbeeld voor jongeren van nu is het spel Pokémon Go. In de workshop Augemented Reality gaan de leerlingen aan de slag met het online programma CoSpaces en maken ze hun eigen AR-Film.

Opbouw van de workshop Augmented Reality

De workshop begint met een korte inleiding. Tijdens de inleiding laat de workshopdocent een aantal voorbeelden van augmented reality zien, hierdoor snappen de leerlingen beter wat de workshop inhoudt en wat hen te wachten staat. Na de inleiding gaan de leerlingen zelf aan de slag.

In een computerlokaal (of op eigen laptops) gaan de leerlingen in het programma CoSpaces hun eigen virtuele wereld animeren. Ze maken dus ook nog eens kennis met simpele programmeerfuncties! De zelfgemaakte virtuele wereld kan met een VR-bril worden teruggekeken. Daarnaast kunnen ze ook een animatie uit deze wereld halen en in de werkelijke wereld bekijken dóór hun telefoon of de door ons meegebrachte Ipad. Dit is pas écht Augmented Reality. Een dansend hondje? Een Robot? Een virtuele versie van jezelf? Wat laat jij op jouw bureau verschijnen?!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerd

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met een nieuwe techniek waarmee digitale visuele elementen aan fysieke objecten kunnen worden gekoppeld.
  • Leerlingen leren basisprincipes van programmeren
  • Leerlingen maken kennis met het zelf maken van een geanimeerde virtuele wereld

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

We hebben een ruim computerlokaal nodig. Leerlingen kunnen ook gebruik maken van eigen laptops. Ipads/tablets bij voorkeur niet.  Verder is wifi noodzakelijk voor deze workshop. We nemen diverse devices mee, voor elk device is een wifi code nodig.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.