Workshop Film maken met AI

Maak een reclame filmpje met AI

Prijst een pratende panda straks jouw product aan?

Inhoud van deze workshop

beginnen-film-maken-met-algoritmes-school

Kennismaken

Uitleg over de AI-app en de kenmerken van een ‘goede reclame’
artificial-intelligence-film-maken-school

Beginnen

De leerlingen maken in groepjes een plan voor hun reclamefilmpje.
film-maken-met-artificial-intelligence-onderwijs

Doen

In 15 minuten filmen de leerlingen hun reclame die ze daarna monteren.
film-maken-met-AI-school

Delen

De leerlingen bekijken elkaars resultaten en mogen feedback geven.

Produceer een echt reclamefilmpje met behulp van een AI-tool

AI: je kunt er niet meer omheen, dus kun je maar beter meedoen! Met de AI-app Bing mogen leerlingen in groepjes een idee voor een echt reclamefilmpje uitwerken en deze ook zelf filmen. Hoe maak je goede shots? Hoe maak je optimaal gebruik van verschillende kaders, licht en geluid? Monteer de opnames tot een filmpje van één minuut en top het geheel af met wat fijne audio-effecten, een lekkere slogan en een door AI gegenereerde achtergrond. Let op: pakkende reclames gegarandeerd!

Opzet van de workshop Film maken met AI

Waarvoor wordt AI al gebruikt en hoe kun je AI-tools inzetten om een goede reclame te maken? En wat zijn eigenlijk de eigenschappen van een goede reclame? 

De leerlingen bedenken in groepjes een concept voor een reclamefilm. Welke plek, welke personen en welke objecten gaan ze gebruiken? Met de AI-app Bing werken ze het plan tot in de puntjes uit. Daarna krijgen ze een kwartiertje om een film van één minuut te schieten. Dat wordt dus monteren! Daarbij mogen ze zich uitleven met licht- en geluidseffecten en AI-achtergrondjes. 

Hierbij houden ze natuurlijk rekening met de kenmerken van een goede reclame, die eerder in de workshop besproken zijn. De creativiteit van de leerlingen wordt op de proef gesteld, want ze combineren verschillende media en experimenteren met AI-tools voor een zo origineel mogelijk eindresultaat!

Aan het einde van de workshop bekijken de leerlingen elkaars producties en bespreken ze de plus- en minpunten.

Tips!

Ontdek ook de andere digitale media workshops. Kijk bijvoorbeeld bij de workshop Interactieve Installatie of de workshop Data Kunst.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen vergroten hun technologische vaardigheden door gebruik te maken van verschillende apparaten, software en AI-tools, en problemen op te lossen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun mediawijsheid door kritisch te kijken naar reclames en te reflecteren op hun eigen mediagebruik.
  • Leerlingen verbeteren hun communicatieve vaardigheden door een heldere boodschap over te brengen, rekening te houden met de doelgroep, en gebruik te maken van verschillende stijlmiddelen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Film maken met AI