Workshop Hololens

Laat je leerlingen kennismaken met de toekomst: Mixed Reality. Met de Hololens op zie je hologrammen in de werkelijke wereld. In de workshop Hololens maken leerlingen samen een eigen virtuele sculptuur en verkennen ze de mogelijkheden van Mixed Reality.

Opbouw van de workshop Hololens

De workshop start met een gesprek over digitale werkelijkheden. Wat is het verschil tussen augmented, virtual en mixed reality? Wat zijn de mogelijkheden? En wat betekent dat voor mij? Dit zijn een aantal van de vragen die we bespreken. De leerlingen gaan daarna snel aan de slag. Hierdoor kunnen ze ook zelf ontdekken wat de huidige stand van de technologie is. In onze zelf ontwikkelde app Blocky Builder bouwen de leerlingen in een Minecraft-achtige wereld een holografisch sculptuur. Meerdere leerlingen zijn tegelijkertijd met de Hololenzen in dezelfde wereld aan het bouwen.

Als leerlingen niet aan het bouwen zijn met de Hololenzen, dan zijn ze in CoSpaces hun eigen virtuele animatie aan het maken. Deze wordt gekoppeld aan de schoolomgeving, dus ze maken een animatie in een virtueel klaslokaal. Leerlingen krijgen hierdoor een sneak preview van wat de toekomst ons gaat brengen!

Meerdere workshops binnen dit thema? Kijk eens bij de workshops Virtual Reality of Augmented Reality

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Elfi BoinkWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1wouter

Leerdoelen

  • Leerlingen leren wat Mixed Reality inhoud. Ze begrijpen wat de techniek is en wat voor implicaties dit voor hun heeft.
  • Leerlingen leren te werken met de Hololens en met de app CoSpaces.
  • Leerlingen leren hologrammen te creëren en digitale animaties te maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

We hebben een computerlokaal nodig met per tweetal een computer en een digibord of beamer. Op de computer moet Chrome of Edge staan. Er is verder voldoende beweegruimte nodig voor het maken van de virtuele sculptuur met de Hololenzen.  Verder is wifi noodzakelijk voor deze workshop. We nemen 9 devices mee, voor elk device is een wifi code nodig.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.