Workshop How-To-Video Maken

Wil je ergens meer over weten of iets nieuws leren? Zoals een bijzondere verjaardagstaart bakken, je eigen fiets repareren of een nieuw apparaat gebruiken? Zoek op YouTube naar een ‘how-to-video’ en je ontdekt hoe het werkt. How-to-video’s, ofwel instructiefilmpjes, zijn ontzettend populair. In de workshop How-To-Video Maken ervaren de leerlingen wat er komt kijken bij het maken van zo’n filmpje. Wat willen ze onder de aandacht brengen en hoe brengen ze hun instructies het beste over?

Een verhaal goed opbouwen, presenteren, filmen, monteren én met elkaar in gesprek over online video’s: het komt allemaal samen in deze workshop!

Opzet van de Workshop How-To-Video Maken

De workshopdocent begint met een introductie: wat zijn how-to-video’s eigenlijk? Waar kunnen ze allemaal over gaan? De leerlingen krijgen daarbij leuke voorbeelden te zien, die inspiratie bieden voor het vervolg. Daarna is het tijd om in kleine groepjes zelf aan het werk te gaan. In het eerste deel van de workshop richten de leerlingen zich op de voorbereiding. Welk onderwerp kiezen ze? Hoe gaan ze dat voor het voetlicht brengen? En welke materialen hebben ze daarbij nodig? Ook het bedenken van een goede openingszin hoort hierbij!

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het filmen en monteren van hun video’s. Als afronding van de workshop How-To-Video Maken bekijken de leerlingen elkaars filmpjes. Daarbij gaan de leerlingen onder leiding van de workshopdocent ook met elkaar in gesprek over de online verspreiding. Wat is daarvan het effect en hoe kun je dit het beste doen?

Tips

Smaakt dit naar meer? Kleinkunstig biedt nog veel meer inspirerende workshops waarin leerlingen kennismaken met digitale media en storytelling. Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Vloggen of de workshop Podcast Maken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1wouter

Voorbereidend lesmateriaal

Bij elke lesbrief zit ook een LessonUp!

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met visuele vormen van kennisoverdracht.
  • De leerlingen leren een eigen onderwerp over te brengen door middel van video.
  • De leerlingen leren zichzelf op beeld te presenteren.
  • Er wordt met elkaar gepraat over de impact van online video en sociale media.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen