Workshop Interactieve installatie

Workshop Interactieve installatie

Kunst en techniek lijken misschien in eerste instantie ver van elkaar af te staan, maar niets is minder waar! Deze workshop zal leerlingen laten zien hoe je door middel van computers ook kunstwerken kunt maken. Met simpele tools programmeren de leerlingen een interactief kunstwerk, oftewel een interactieve installatie. In deze workshop ontdekken leerlingen verschillende vormen van fysieke interactie met een computer; door te bewegen en/of door geluid te maken. Met behulp van een zelf ontwikkelde online app gaan leerlingen ontdekken hoe je op basis van specifieke input, zoals met je hand zwaaien, beeld kan laten reageren! Een gave kennismaking met de wereld van de computerkunst. De leerlingen maken op deze manier hun eigen interactieve installatie, zo is iedereen opeens een programmeur én kunstenaar in 1.

Opzet

De workshop interactieve installatie is als volgt opgebouwd. Als eerste begint de workshopdocent met inspirerende voorbeelden van interactieve installaties. Hierdoor vormen de leerlingen al een beter beeld bij computerkunst. Ook wordt er kort verteld over de oorsprong van computerkunst, waar komt het vandaan en wat is de geschiedenis? Vervolgens krijgen de leerlingen uitleg over de software en gaan ze in duo’s aan de slag met een simpele leuke programmeeropdracht. Als de basistools van het programmeren duidelijk zijn, gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen installatie. Ze gaan met de vaste onderdelen van de software experimenteren door deze te koppelen aan de input van beweging of geluid. Zo ontstaan de meest gave visuele creaties!

Naast het maken van een interactieve installatie hebben we nog veel meer leuke workshops die een link leggen tussen kunst en techniek, bijvoorbeeld Hololens en Game Design.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1sjoerd

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met computerkunst 
 • Leerlingen leren over interactie en kunnen dit inzetten om tot een digitaal beeld te komen
 • Leerlingen leren de basis van het programmeren
 • Leerlingen ontwikkelen een kritische houding ten opzichte van hun gemaakte werk 

 

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.