Workshop Superimpose fotografie

Misschien heb je de foto’s van de 17-jarige Annegien Schilling (@fetching_tigerss) wel voorbij zien komen op internet. Annegien maakt surrealistische zelfportretten die ze op Instagram plaatst. De portretten zijn zo bijzonder dat ze inmiddels internationaal bekend is. In de workshop Superimpose fotografie gaan de leerlingen ook aan de slag met surrealistische fotografie. De leerlingen leren om anders naar beeld te kijken en mogen hun fantasie de vrije loop laten! Wat gebeurt er als je beelden combineert? Hoe vang je een verhaal in een beeld? In deze workshop gebruiken ze de superimpose techniek om hun eigen surrealistische foto’s te maken.

Opbouw workshop Superimpose fotografie

De workshop start met een introductie van surrealistische fotografie. Er worden verbanden gelegd met de surrealistische kunst van bijvoorbeeld Salvador Dali of fotograaf Rachel Baran. Na de introductie bedenken leerlingen hun eigen surrealistische foto en starten ze met het werken met de Superimpose-techniek. Hiervoor krijgen ze een korte introductie over de basistechnieken van digitale fotobewerking. De workshopleider behandelt verschillende bewerkingslagen, maskers, filters en het gereedschapspalet. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag om hun eigen fotoconcept te realiseren. Als afsluiter presenteren de leerlingen de foto’s en vertellen ze het verhaal achter hun kunstwerk.

Superimpose fotografie niets voor jou? Misschien een van onze andere workshops, zoals de workshop podcast maken!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1wouter

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van digitale fotobewerking.
  • Leerlingen leren over het gebruik van uitstraling en sfeer in een beeld. – Leerlingen leren vanuit een thema hun boodschap te verwerken en over te brengen in een beeld

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.