Workshop Virtual Reality

Virtual reality (VR) is een digitale technologie waarmee je letterlijk in een virtuele 3D-wereld kunt stappen en rondkijken. VR is bezig aan een ware opmars. De technologie wordt onder andere toegepast in de architectuur, de petrochemie, de medische wereld, de lucht- en scheepvaart, de auto-industrie en natuurlijk games. De ontwikkelingen gaan razendsnel en het is duidelijk dat VR de toekomst heeft. In de workshop Virtual Reality maken leerlingen kennis met deze bijzondere technologie. Met als resultaat: hun eigen VR-film!

Opzet van de workshop Virtual Reality

De workshopdocent start de workshop met een korte introductie over wat VR eigenlijk is. Ook krijgen de leerlingen een aantal leuke voorbeelden te zien. Dat geeft inspiratie en inzicht voor het vervolg. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met de technologie en mogelijkheden van VR. De leerlingen ervaren wat het is en hoe ze het zelf kunnen toepassen.

De film wordt opgenomen met een speciale VR-camera. Die staat opgesteld in het midden van de ruimte en filmt 360 graden in het rond. Alles om eromheen is te zien en de kijker kan dus rondkijken. De leerlingen bedenken een verhaal en acteren vervolgens in hun eigen VR-verhaal.

Het mooie van het filmen in virtual reality is dat alle leerlingen op hetzelfde moment een rol kunnen spelen. Iedereen doet tegelijk mee! Aan het einde van de workshop Virtual Reality kijken de leerlingen de film terug. Hiervoor gebruiken ze VR-brillen en smartphones. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is: het verhaal dat de leerlingen zojuist samen hebben bedacht en opgenomen.

Tips

Geïnspireerd geraakt door virtual reality? Kleinkunstig biedt nog veel meer innovatieve workshops op het gebied van digitale media en technologie. Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Augmented Reality, de workshop Game Design of de workshop Programmeren met algoritmes.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1wouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een karakter neer te zetten door middel van fysiek theater
  • Leerlingen maken kennis met een nieuwe vorm van film/theater maken, de kijker ziet letterlijk alles
  • Leerlingen maken kennis met virtual reality

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

We hebben een ruim lokaal nodig voor de opnames. Graag maken we ook gebruik van de gangen. Verder is wifi noodzakelijk voor deze workshop. We nemen 6 devices mee, voor elk device is een wifi code nodig.

Meer informatie aanvragen