Groninger Museum - Online workshop

Vanaf 21 oktober is de online workshop van het Groninger Museum te boeken. Kleinkunstig en het Groninger Museum hebben de krachten gebundeld en zijn een tour langs de hoogtepunten van de collectie aan het maken. Daarnaast wordt ook veel aandacht gegeven aan het bijzondere gebouw. De workshop die we met het Groninger Museum ontwikkelen wordt op dezelfde manier opgebouwd als de workshops die we met het Kröller-Müller Museum hebben ontwikkeld. Leerlingen krijgen een rondleiding door het gebouw en langs een aantal topstukken van het Groninger Museum. Ze gaan ook zelfstandig aan de slag, met filmpjes van kunstwerken, zoekopdrachten, vragen, en ze gaan natuurlijk zelf een beeldende opdracht doen. De online tour van het Groninger Museum is ontworpen om aan te sluiten bij de CKV-doelen en bij de eindtermen voor het vak Beeldende Vorming.

Ben je benieuwd? Of wil je alvast een rondleiding voor jouw leerlingen reserveren? Neem dan nu contact op met Kleinkunstig! Zodra de tour klaar voor publiek is, geven we op deze pagina meer informatie over de werken die we centraal stellen.

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is één van de meest bekende musea in Nederland. Het museum geniet onder andere grote bekendheid door het bijzondere gebouw, de modecollectie (van o.a. Viktor & Rolf), de collectie van ontwerpen van Mendini en de collectie schilderijen van De Ploeg.

Tijdens de online rondleiding krijgen de leerlingen een fantastische ervaring in een unieke en persoonlijke setting!

Vanuit het Groninger Museum zijn Sander Daams en Marieke Opgelder betrokken bij het opzetten van de online rondleiding. “Vorig jaar ontvingen we nu allerlei scholen. We missen deze scholen en de leerlingen enorm! We hopen met deze online tour het museum naar de scholen toe te kunnen brengen. Heel veel plezier!“.

Foto's

Afbeelding van Zachtleven fotografie via Pixabay.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.