Show menu

Ideeën voor kunstprojecten op school

Workshop activiteit school onderwijs idee

Goede ideeën voor workshops of projecten op school?

Wij komen altijd graag op bezoek op school om jouw plannen en ambities te bespreken. We denken met je mee en proberen om jouw stip op de horizon te realiseren. Doordat we jaarlijks op ongeveer 450 scholen workshops organiseren én ook bij een groot deel van deze scholen langsgaan, kunnen we veel succesverhalen van andere scholen inbrengen. Lees bijvoorbeeld eens het artikel over de school Stad en Esch uit Meppel!

Wil je graag dat we meedenken over hoe je kunstactiviteiten op school kan integreren in bèta vakken? Weet je niet goed hoe je een moeilijke groep leerlingen zover kan krijgen het podium op te gaan? Of ben je op zoek naar een workshopdag waar na afloop ouders alle resultaten kunnen bewonderen? We geven je graag advies over hoe je dit kan realiseren. Dit doen we overigens helemaal gratis. We komen bij je op bezoek en denken vrijblijvend met je mee.

Onze workshopdocenten

Naast dat we op veel scholen workshops geven hebben we ook een bijzondere groep workshopdocenten. Voor alle soorten workshops op school kennen we wel iemand. In totaal werken we samen met 250 verschillende freelance docenten in alle disciplines. Het mooiste daaraan is dat we op zoek kunnen gaan naar de docent die het beste past bij jou, je leerlingen en je school. Stuk voor stuk zijn het professionals met veel ervaring in het onderwijs.

Workshop voor school op maat

Wat ook regelmatig voorkomt is dat een vakleerkracht een idee of wens voor een workshop heeft, maar deze niet kan vinden op onze website. Schroom niet om ons te vragen dat toch te organiseren. Vrijwel altijd kunnen we dan toch iets voor je betekenen. We hebben bijvoorbeeld een dag rondom wereldreligies georganiseerd, waarbij leerlingen aan de slag zijn gegaan met onder andere Iconografie. Of als je graag wilt dat leerlingen een dag lang een kunstwerk voor de hal maken, dan kan dat ook! Wij zoeken de workshopdocent die past bij jouw wensen.