Show menu

Kunsteducatie op school

Kunsteducatie op school

Kunsteducatie; het is een middel om je leerlingen kennis te laten maken met inspirerende mensen, nieuwe technieken, andere manieren van kijken en onbekende materialen. Ze raken geïnspireerd en komen verder in hun creatieve proces.

Kunsteducatie en partners

Maar dit lijkt makkelijker dan dat het is. Waar haal je de tijd vandaan om al deze contacten op te bouwen, alles te regelen en ook nog eens je leerlingen te motiveren? Vanuit Kleinkunstig richten wij ons komend schooljaar op het leggen van verbindingen om zo kunsteducatie op school meer kwaliteit te geven. We bundelen onze krachten met partners. Met Impresariaat Uit De Kunst organiseren we educatieve voorstellingen en met literair productiehuis de Wintertuin verzorgen we literatuurworkshops op school. Ook starten we het nieuwe label Bright Makers, een samenwerking met Bright (een uitgave van RTL Nederland) en Grote Broer Kunsteducatie. Vanuit Bright Makers geven we workshops op het gebied van kunst, techniek en maakonderwijs. Al deze kennis ontsluiten we voor scholen. Het is dus niet noodzakelijk om zelf alle contacten op te bouwen.

Daarnaast zoeken we nadrukkelijk de aansluiting met scholen zelf. Wij geloven dat persoonlijk contact een van de belangrijkste succesfactoren is voor kunsteducatie. Daarom komen we graag langs op scholen om in gesprek te gaan. Wat zijn de wensen en ambities? Wat is er allemaal mogelijk? En waarmee moeten we juist rekening houden? We luisteren goed, vragen door en denken actief mee. Zodat wat we doen en bieden met Kleinkunstig een zo groot mogelijke impact heeft.

Workshopdocenten, professionals uit het veld

Tot slot hebben we ook een schatkist gevuld met 250 workshopdocenten. Allemaal professionals in hun vakgebied. Deze workshopdocenten brengen de buitenwereld mee de school in. Sommige workshopdocenten zijn naast workshopdocent muzikant in een band. Een andere workshopdocent heeft weer een duaal bestaan waarin het kunstenaarschap wordt gecombineerd met lesgeven. En weer een andere workshopdocent werkt in de vakanties als circusartiest en als de scholen open zijn bij ons als circusdocent. Stuk voor stuk hebben ze een interessant verhaal dat ze ontsluiten voor jouw leerlingen. Dat maakt kunsteducatie op school interessant en spannend!

Samen maken we ambities voor kunsteducatie waar!