Show menu

Kunstvormen en kunstdisciplines

Workshop activiteit school kunstvormen Wij streven naar een zo compleet mogelijk aanbod aan workshops. Van een aanvullende verdiepende workshop op het curriculum, tot een volledige Cultuurdag met een dwarsdoorsnede van de kunstwereld. Het is allemaal mogelijk om te organiseren. Het bijzondere is dat wij al onze workshops op maat maken voor jouw school. Voorafgaand aan een workshopdag komen we graag op bezoek om het programma en de inhoud af te stemmen. Zo kunnen we de beste workshopdocent vinden voor jouw wensen en leerlingen.

Kleinkunstig biedt workshops voor scholen aan in zeven verschillende disciplines: Workshops TheaterWorkshops Muziek, Workshops Digitale media, Workshops Beeldend, Workshops Literatuur, Workshops Circus en Workshops Dans.

Theater en Digitale Media uitgelicht

Theater

in de kunstdiscipline theater hebben we een gevarieerd aanbod. We hebben workshops voor school waarin het improviseren centraal staat, maar ook waarin leerlingen in de huid van een ander kruipen en een eigen soappersonage gaan maken. Vinden leerlingen acteren spannend, dan is wellicht de workshop Schimmenspel (met je schaduw acteren) een goed idee. Daarnaast hebben we ook de workshop Presenteren in ons aanbod. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe ze zelfverzekerd(!) een boodschap kunnen overbrengen, door bijvoorbeeld taalgebruik en lichaamshouding.
Andere workshops in deze discipline zijn de workshop Filmacteren, workshop Slapstick, workshop Theatersport en workshop Stage Fight.

Digitale Media

Deze discipline is continu in beweging en het aanbod verandert regelmatig. De snelheid waarop er telkens weer nieuwe innovaties op de markt komen is gigantisch. Hou dat maar eens bij als school! Hier halen wij juist veel plezier uit. Wij zijn altijd op zoek naar hoe we nieuwe technologieën kunnen vertalen naar workshops voor het onderwijs. Een van de meest recente voorbeelden is de workshop Hololens. De Hololens is in 2016 op de markt gebracht. Met de Hololens zie je hologrammen in de echte wereld. Tijdens deze workshop maken de leerlingen kennis met de mogelijkheden van de Hololens en bouwen ze een eigen holografische sculptuur. Een bijzondere techniek en de toekomst van digitale werkelijkheden. Maar ook de combinatie van ambacht en technologie valt wat ons betreft hieronder. In onze workshop Interactieve Wearables ontdekken leerlingen hoe je kleding kan verrijken met elektronica en maken ze ook zelf attributen!

Voor andere ideeën voor workshops op school rondom digitale media kan je terecht op de pagina voor deze discipline. Maar kijk ook vooral verder, want ook bij de workshops beeldende kunst en muziek zitten verrassende en vernieuwende workshops.