Workshop #ditbenik

Workshop #ditbenik:

Veel van de opdrachten rondom Loopbaanoriëntatie zijn schriftelijk of digitaal. In de workshop #ditbenik gaan we juist met alle LOB-competenties fysiek aan de slag! Deze theaterworkshop legt de focus op het zelfbewustzijn van de leerling. Centraal staat de vraag “Wat heeft jou gemaakt zoals je nu bent?” De theaterdocent begeleidt de leerlingen in het vertalen van hun eigen verhalen naar een persoonlijke theatrale scène. Aan het einde van deze workshop presenteren alle leerlingen een scène waarin een stukje van hun eigen verhaal centraal staat. Ze dragen zo de boodschap over #ditbenik!

Opzet

De workshop begint meteen actief met een warming-up. Vervolgens legt de workshopdocent uit dat ze vandaag een korte voorstelling gaan maken met als thema #ditbenik. Het uitgangspunt is de persoonlijke verhalen van de leerlingen. Ook wordt er een link gelegd naar Loopbaanoriëntatie. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met spel- en improvisatieoefeningen, die gaan over herinneringen of situaties die de leerlingen zelf hebben meegemaakt. Zo verzamelen ze input voor een scènes, waarin iedere leerling even centraal komt te staan. De workshopdocent coacht de leerlingen en helpt ze een theatrale vertaling te maken van hun eigen verhaal. De workshop eindigt met een presentatie van alle scènes, uiteraard gespeeld door de leerlingen zelf. Ook wordt er aandacht besteed aan de mogelijkheden om hun scene te verwerken in hun LOB-dossier.

Online Workshop

Wij geven deze workshop ook online of hybride. Hiervoor is het noodzakelijk dat leerlingen toegang hebben tot internet, een webcam, speakers en een microfoon.

Interesse in theater maar niet in deze #ditbenik workshop? Kijk dan eens rond in ons verdere theater aanbod. Zo hebben wel ook de workshop filmacteren, een workshop improvisatietheater of juist een workshop schimmenspel.

Leerdoelen

 • Leerlingen weten hoe een voorstelling ontworpen wordt.
 • Leerlingen weten hoe zij hun eigen voorstelling moeten uitvoeren en leren hierbij hun eigen kwaliteiten en valkuilen.
 • De leerlingen komen een stap verder in hun LOB-proces door middel van zelfontdekking.
 • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties motieven- en kwaliteitenreflectie

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.