Workshop Infographic

Workshop Infographic

Een infographic is een gave combinatie van informatie, tekst en beeld: een visueel verhaal! Met een infographic leren de leerlingen om informatie op een originele en praktische manier over te brengen. De leerlingen ontwerpen hun persoonlijke infographic en brengen zo hun interesses in kaart. Uitgangspunt is hun gedrag op social media, zoals Instagram en YouTube. Sommige leerlingen volgen bijvoorbeeld veel over mode, sport of politiek, terwijl een andere leerling vooral humoristische filmpjes bekijkt. De workshop Infographic brengt beeldende kunst en persoonlijke interesses samen in een creatief proces. Een leuke illustratieve workshop waarin de leerlingen leren over de kracht van beeldtaal en hoe je daar jouw persoonlijke verhaal mee vertelt. Deze workshop is onderdeel van ons Loopbaanoriëntatie-workshopaanbod. 

Opzet

De introductie van de workshop gaat over beeldtaal aan de hand van voorbeeld-infographics. Zo wordt gekeken naar infographics van bedrijven, die bijvoorbeeld hun projectplan, jaarverslag of medewerkers daarmee visualiseren. Er wordt tevens een link gelegd naar social media. Dit wordt omgezet naar bruikbare informatie door het verzamelen van dat wat de leerling op social media volgt. Vervolgens gaan de leerlingen schetsen maken en aan de slag met hun persoonlijke infographic. Hoe maak je in één beeld duidelijk wat jouw interesses zijn? En hoe maak je hier bovendien een visueel gaaf beeld van? De gemaakte infographic is een mooie aanvulling op het LOB-dossier.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Leerdoelen

  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties kwaliteitenreflectie en werkexploratie.

Benodigdheden

  • Een computerlokaal.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.