Workshop Braziliaanse Percussie

Of het nu lente, zomer of midden in de winter is: met deze workshop Braziliaanse Percussie vier je met jouw leerlingen Braziliaans carnaval wanneer jij het wil. Gewoon in de klas! Wat een feest is deze kennismaking met de instrumenten en ritmes die centraal staan in de Braziliaanse muziek. Deze workshop staat garant voor een spetterende ochtend of middag waarin de leerlingen samen een uitbundig muziekstuk instuderen. Wedden dat de zon in de klas gaat schijnen en iedereen wel móet dansen en bewegen?

Opzet van de workshop Braziliaanse Percussie

De workshopdocent begint met een korte inleiding over wat Braziliaanse percussie is. Waar komt het vandaan, wat is de culturele achtergrond en over welk type muziek hebben we het hier eigenlijk? Daarna is het tijd om te zien hoe de verschillende slaginstrumenten gebruikt worden. De workshopdocent demonstreert dit. Zo kunnen de leerlingen vast kijken welk slaginstrument hen het meeste aanspreekt. Want het meeste feest wordt het met een instrument waar je blij van wordt!

Vervolgens leren de leerlingen welke basistechnieken en ritmes de basis van Braziliaanse percussie vormen. Hiermee kunnen de leerlingen meteen zelf aan de slag. Ze werken met elkaar toe naar een ritmisch samenspel. En natuurlijk blijft het niet bij instuderen en oefenen alleen. Er is meer dan genoeg ruimte voor de leerlingen om te experimenteren én te improviseren. Ook dat hoort bij deze workshop Braziliaanse percussie! Aan het einde van de workshop brengen de leerlingen met veel plezier hun samenspel ten gehore in een wervelend optreden.

Tips

Nieuwsgierig naar meer workshops waarin ritme, samenspel en plezier samenkomen? Kijk dan ook eens bij de workshop Djembé, waarin leerlingen kennismaken met West-Afrikaanse ritmes. Of ga met je leerlingen voor een onbekend Zuid-Amerikaans slaginstrument met de workshop Cajon. Toch op zoek naar een andere invalshoek? Dan is een van onze theaterworkshops misschien wel iets voor jullie!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Mei-Lin-Man-1

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen proberen verschillende Braziliaanse percussie-instrumenten uit.
  • De leerlingen leren om goed naar elkaar te luisteren en om constructief samen te werken als een groep.
  • De leerlingen ervaren hoe het is om met verschillende instrumenten, ritmes en geluiden een daverend ritmisch stuk te spelen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende stoelen zonder armleuningen. Het lokaal ligt dichtbij een ingang. Houdt rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.

Meer informatie aanvragen