Workshop Braziliaanse Percussie

Met deze workshop Braziliaanse percussie kun je het hele jaar door carnaval vieren. Gewoon: in de klas. De workshop is een eerste kennismaking met de instrumenten en ritmes die centraal staan in de Braziliaanse muziek, maar staat ook garant voor een feestelijke ochtend of middag waarin de kinderen samen een opzwepend muziekstuk instuderen. Wedden dat de zon in de klas gaat schijnen en niemand de heupen nog stil kan houden?

Opbouw van de workshop

De workshopdocent vertelt eerst wat Braziliaanse percussie precies is: waar komt het vandaan, wat is de culturele achtergrond en over welk type muziek hebben we het hier eigenlijk? Daarna is het tijd om te kijken hoe de verschillende slaginstrumenten gebruikt worden. Zo kunnen de leerlingen vast kijken welk instrument hen het meeste aanspreekt. Vervolgens leren de leerlingen de basistechnieken en ritmes waarmee ze meteen zelf kunnen gaan spelen en werken we toe naar een ritmisch samenspel. Natuurlijk gaan we niet alleen braaf instuderen: er is ook meer dan genoeg ruimte om te experimenteren én te improviseren. Aan het einde van de workshop laten de leerlingen hun samenspel natuurlijk horen tijdens een spetterende performance.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • De leerlingen proberen verschillende Braziliaanse percussie-instrumenten uit.
  • De leerlingen leren om goed naar elkaar te luisteren en om constructief samen te werken als een groep.
  • De leerlingen ervaren hoe het is om met verschillende instrumenten, ritmes en geluiden een daverend ritmisch stuk te spelen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende stoelen zonder armleuningen. Het lokaal ligt dichtbij een ingang. Houdt rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.