Workshop DJ-techniek

Vrijwel iedereen luistert naar muziek, maar hoe zit muziek eigenlijk in elkaar? Een ervaren DJ verzorgt deze actieve workshop, die veel leerlingen zal aanspreken! Hoe leuk is het om zelf eens achter een draaitafel te staan en te ontdekken en te experimenteren? In de workshop DJ-techniek leren de leerlingen de basis van het DJ-vak. Ook komen ze erachter hoe hun favoriete muziek is opgebouwd en welke rol een ‘producer’ daarin speelt. De leerlingen werken aan vaardigheden als timing, ritme en hun muzikaliteit. Er komen verschillende muziekstijlen voorbij, zoals dance, hiphop, rap, trap en pop!

Opzet van de workshop DJ-techniek

De workshopdocent (die zelf DJ is) begint met een korte inleiding voordat de leerlingen zelf aan de slag gaan. Wat ís een DJ (oorspronkelijk: disc jockey) en wat doet hij of zij nou precies? Dit wordt niet alleen theoretisch toegelicht maar ook in de praktijk gebracht. Daarbij vertelt de workshopdocent ook nog over de muziekgeschiedenis en de rol van de DJ daarin.

Na deze energieke en veelbelovende start stappen de leerlingen zelf in de schoenen van de DJ. Ze gaan oefenen met de basistechnieken. Daarbij maken ze gebruik van professionele apparatuur. Na de eerste keren proberen en oefenen, gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een eigen mix. Ze nemen geluiden op, passen effecten toe en leren hoe ze deze geluiden kunnen mixen. Ook gaan ze aan het werk met de basistechnieken van ‘scratching’. Al doende leren ze hoe DJ’s bij optredens de muziek aan elkaar weten te mixen.

In de workshop DJ-techniek werken de leerlingen onder begeleiding van de workshopdocent toe naar een heuse scratch battle. Een dynamische afsluiting waarbij de leerlingen het geleerde in de praktijk brengen!

Tips

Benieuwd naar meer workshops waarmee je jouw leerlingen laat kennismaken met muziek, geluidseffecten en techniek? Kijk dan ook eens bij de workshop Beatmaking of de workshop Sound Design.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthwouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren omgaan met draaitafels, ritme en muziek.
  • De leerlingen werken aan oog-handcoördinatie, timing, subtiliteit en precisie.
  • De leerlingen maken kennis met het vak van een DJ.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.