Workshop Djembé

De djembé, iedereen kent het instrument wel! Maar hoe speel je op deze Afrikaanse trommel, zonder dat je zere handen krijgt? Tijdens de workshop Djembé leren leerlingen swingende West-Afrikaanse ritmes spelen. Ze leren de techniek van het slaan en spelen uiteindelijk gezamenlijk een spetterend stuk!

Opbouw van de workshop Djembé

Na een korte inleiding vertelt de workshopleider iets over de oorsprong van de djembé. Ook gaan de leerlingen samen met de workshopleider luisteren naar de West-Afrikaanse ritmes die ze gaan spelen. Het maken van het muziekstuk start met het oefenen van de techniek van het slaan. Leerlingen oefenen hiermee en leren verschillende klanken te maken. In groepjes werken de leerlingen aan enkele partijen van het muziekstuk. De moeilijkheidsgraad van de workshop past de workshopleider tijdens de workshop aan op het niveau van de leerlingen, zodat deze workshop voor iedereen een uitdaging is. Uiteindelijk komen alle ritmes samen en spelen de leerlingen samen een spetterend afsluitend muziekstuk!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48fleur 2Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de Djembé en diens oorsprong.
  • Leerlingen leren samenwerken, geconcentreerd luisteren, ritmes herkennen en door elkaar spelen.
  • Leerlingen leren om op een goede manier op de Djembé te slaan en samen tot een ritmisch en swingend resultaat te komen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende stoelen zonder armleuningen. Het lokaal ligt dichtbij een ingang. Houdt rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.