Workshop Rap

Rap is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Van de Amerikaanse Jay-Z en Belgische Stromae tot de Nederlandse Latifah: er zijn tal van aansprekende voorbeelden! Tijdens de workshop Rap leren de leerlingen meer over de verschillende urban ritmes en soorten rap. Daarnaast gaan ze zelf actief aan de slag. Ze denken na over wat ze willen zeggen, verwerken dit in een eigen rap en laten die horen. De workshopdocent, die professioneel rapper is, geeft natuurlijk ook een demonstratie van de eigen rapkunsten!

Opzet van de workshop Rap

De workshop begint met een introductie in de wereld van de rap en de hiphop. De workshopdocent vertelt kort meer over de geschiedenis van deze muziekstromingen. De leerlingen krijgen daarbij voorbeelden te horen en ontdekken zo ook het verschil tussen beide stromingen. Deze voorbeelden leveren meteen ook inspiratie op voor de volgende stap.

Waar wil jij een rapnummer over maken? Waar moet het over gaan, welke onderwerpen wil je bespreken en hoe wil je je verhaal opbouwen? De leerlingen gaan in groepjes met hun eigen ideeën en onderwerpen aan het werk. Ook kiezen ze passende muziek daarbij uit. Per groepje maken ze samen een rapnummer. De workshopdocent begeleidt de leerlingen in dit proces. Aan het einde van de workshop Rap dragen de leerlingen de raps voor aan elkaar.

Heb je specifieke thema’s die je met je leerlingen wil behandelen? De workshop Rap is daarvoor heel geschikt! Geef dus gerust aan wat je wensen op dit gebied zijn, zodat we de workshop op maat kunnen aanbieden.

Tips

Nieuwsgierig geworden naar de overige muziekworkshops van Kleinkunstig? Er zijn nog veel meer genres en technieken die je met jouw leerlingen kunt verkennen. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij de workshop Songwriting of de workshop Beatmaking. Er zit vast iets voor jullie bij!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen werken aan zichzelf presenteren op een podium en weten hiervoor een aantal handvatten.
  • De workshop versterkt de assertiviteit en deelnemers leren hun emoties onder woorden brengen.
  • De leerlingen leren om ritmisch met eigen teksten te werken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen