Workshop Slagwerk
Tijdens de workshop slagwerk maken de leerlingen kennis met percussie in de breedste zin van het woord. Ze spelen op timbales, conga’s, bongo’s en minder voor de hand liggende instrumenten zoals emmers en pannen. De leerlingen proberen meerdere instrumenten uit en gaan een eigen slagwerkstuk uitwerken.
Opbouw van de workshop Slagwerk
Na een korte introductie kiest iedereen een instrument. De workshopleider demonstreert wat je met elk instrument kan doen. De leerlingen leren eerst enkele basistechnieken en ritmische thema’s, waar ze direct mee aan de slag kunnen. Al roulerend werken de leerlingen aan het muziekstuk. Ze leren een basisritme spelen en improviseren op dit ritme. Hierbij kunnen ze experimenteren met de instrumenten en kijken welk geluid zij interessant vinden. Ter afsluiting voeren de leerlingen het muziekstuk natuurlijk op!




Leerdoelen
- De leerlingen experimenteren met verschillende percussie-instrumenten en ervaren dat alledaagse voorwerpen ook als instrument gebruikt kunnen worden.
- Naast het improviseren is het samenspelen en samenwerken als groep erg belangrijk.
- Leerlingen leren met verschillende instrumenten en geluiden een gezamenlijk en aansluitend ritme te maken.
Workshopkosten
Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:
- De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
- De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
- Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
Benodigdheden
Een ruim lokaal met voldoende stoelen zonder armleuningen. Het lokaal ligt dichtbij een ingang. Houdt rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.