Workshop Songwriting

Een eigen song schrijven is lastiger dan het lijkt. Je wilt een boodschap over brengen, die moet kloppen bij de melodie en ook nog eens niet clichématig zijn. Onze professionele singer-songwriters helpen in de workshop Songwriting je leerlingen op weg in het schrijven van hun eigen nummer!

Opzet workshop Songwriting

De workshopleider start met het bespreken van de opbouw van songteksten, rijmschema’s en melodielijnen. De leerlingen gaan in groepjes brainstormen over waar hun lied over moet gaan, wat verrast en grijpt mensen? Voor wie schrijven ze het lied? Als iedereen een idee heeft begint het schrijven. Ze bedenken met welk rijmschema ze werken en wat de melodie is die ze gaan gebruiken. Om de zelfgeschreven teksten goed voor te kunnen dragen, krijgen de leerlingen ook een basis zangles. Dit kan in verschillende muziekstijlen zijn, afhankelijk van wat de leerling maakt en wat het specialisme van de workshopleider is. Aan het einde van de workshop presenteren de leerlingen hun zelfgemaakte songs aan elkaar.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerd

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en we sturen u drie lesbrieven toe.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met verschillende rijmschema’s en leren deze te toe te passen op een eigen tekst.
  • Na afloop van de workshop weten leerlingen wat de opbouw van een commerciële song is, hoe je een tweede stem bedenkt en ook hoe je pakkende melodielijnen bedenkt.
  • De leerling krijgt basisvaardigheden zang en oefent in het maken van overgangen in muziek. Dit kunnen verschillende muziekstijlen zijn, afhankelijk van wat de leerling maakt en wat het specialisme van de workshopleider is.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.