Workshop Streetbeats

Vaten, tonnen en jerrycans, tijdens de workshop Streetbeats leren de leerlingen om op afval een muzikale sensatie neer te zetten. Onder begeleiding van de workshopleider gaan ze diverse patronen en ritmes in verschillende partijen instuderen. En zo’n ritme klinkt een stuk indrukwekkender dan je zou verwachten. Een kwestie van concentratie en teamwork!

Opbouw van de workshop Streetbeats

Als introductie maken de leerlingen kennis met de basis van het slagwerk. Diverse muzikale aspecten, technieken en tegenstellingen komen hierbij aan bod. En dan is het tijd om te gaan spelen! De leerlingen spelen patronen na van de workshopleider en als dit lukt worden deze door elkaar gespeeld. Uiteindelijk ontstaat er een roulerende beat in drie of vier partijen: een swingend spektakel.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Leerdoelen

 • De leerlingen krijgen te maken met verschillende muzikale aspecten en ervaren vooral het plezier van slagwerk en muziek maken.
 • De leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband.
 • Wanneer een leerling een eigen idee krijgt wordt deze meteen toegepast in het geheel.
 • De leerlingen ervaren dat alledaagse voorwerpen ook als instrument gebruikt kunnen worden.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal dat bij voorkeur dichtbij een ingang is. Er zijn voldoende stoelen zonder armleuningen. Houdt bij deze workshop rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.