Holland Opera


De opera Romeo & Zeliha is speciaal gericht op de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Het verhaal is een moderne vertolking van Westside Story, waarbij je de verschillende culturen goed kunt horen in de muziekstijlen, instrumenten en ritmes.. In deze opera komen de Turkse Zeliha en Nederlandse Romeo uit concurrerende slagerij families. Beiden doen mee aan een wedstrijd voor de bereiding van de lekkerste schapenbout. Hierbij deinst niemand terug om de wedstrijd te winnen.

Inhoud van de opera en workshop

De leerlingen gaan aan de hand van een introductie de opera bekijken. Vervolgens gaan ze samen met Chris Saris, een Holland Opera muzikant, de opera nabespreken. De leerlingen volgen een muziekworkshop waarin ze dieper ingaan op Westerse en Turkse ritmiek, en dit zelf gebruiken in een eigen muziekstuk. Een aantal muziekstukjes worden met elkaar gedeeld en Chris zal de workshop afsluiten met een aantal opera tips&tricks.

Combinatietips

De voorstelling en workshop zijn een mooie invulling van een CKV-activiteit. en past in een dagdeel. Je kunt natuurlijk aanvullen door het andere dagdeel een online workshop te organiseren, of een van de andere culturele activiteiten. Bijvoorbeeld een online ervaring door de beeldentuin van het Kröller-Müller museum.

Wie is Holland Opera?

Holland Opera is een van de meest bekende operagezelschappen uit Nederland. Ze hebben een eigen theater in Amersfoort, waar ze meerdere opera’s per jaar produceren en uitvoeren.

Holland Opera is daarnaast het eerste zelfstandige jeugdoperahuis in Europa. Ze werken met een moderne en innovatieve benadering van opera en spelen hun voorstellingen op bijzondere locaties, zoals een fort. Naast het maken van nieuwe verhalen, buigen ze traditionele en bekende opera’s om naar voor jongeren aansprekende voorstellingen in het hier en nu.

Joke Veenstra (hoofd Educatie) over de CKV-dag: “Een cultuurdag is een ideale manier om je leerlingen onder te dompelen in de rijke wereld van kunst & cultuur, ze kennis te laten maken met kunstvormen zoals opera. De meest gehoorde opmerking achteraf is toch wel dat leerlingen dachten dat opera heel anders was – niet voor hen weggelegd – en dat ze het eigenlijk wel heel tof vonden!“.

Meer informatie aanvragen

Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.

 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.