Kröller-Müller Museum - Online CKV workshop

De leerlingen krijgen de unieke kans om de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in alle stilte te bezoeken voor hun CKV lessen. Ze zijn de enige virtuele bezoekers van de tuin. Een workshopleider van Kleinkunstig en het Kröller-Müller Museum leidt hen rond. Leerlingen bekijken de beelden, horen nieuwe verhalen over de beelden en reageren op wat ze zien. Deze interactieve rondleiding voert langs de spraakmakende beelden van o.a. Auguste Rodin, Jean Dubuffet, Joep van Lieshout en Barbara Hepworth. Op deze manier leren de leerlingen online over het Kröller-Müller Museum én werken ze aan hun CKV-dossier!

Inhoud van de rondleiding en workshop

We splitsen de rondleiding op in drie verschillende mini-rondleidingen. Na elke rondleiding volgt een korte actieve opdracht die de leerlingen zelfstandig uitvoeren. Deze mini-rondleidingen worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. Aan het einde van de rondleiding door de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum hebben leerlingen verschillende opdrachten uitgevoerd, die ze kunnen gebruiken voor hun CKV-dossier.

Combinatietips

De rondleiding en workshop met het Kröller-Müller Museum past perfect in één dagdeel, organiseer in het andere dagdeel een andere workshop om de CKV-dag af te maken! Het leukste is natuurlijk om andere kunstdisciplines te kiezen.

Naast deze workshop hebben we ook een Van Gogh tour met het Kröller-Müller Museum. Neem vooral een kijkje!

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een van de meest geroemde moderne musea van Nederland. Het omvat onder andere de op een na grootste collectie van Vincent van Gogh en is gelegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe te Otterlo. Het museum geniet daarnaast internationale bekendheid wegens de prachtige en indrukwekkende beeldentuin. Met ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan, Joep van Lieshout en Pierre Huyghe, mag het zich met recht een van de grootste van Europa noemen. Wat een fantastische ervaring voor de leerlingen om nu de beeldentuin in zo’n unieke, persoonlijke setting te mogen meemaken! Vanuit het Kröller-Müller Museum zijn Sandra Boks en Matthea Verweij-Versteeg betrokken bij het opzetten van de online rondleiding. Sandra Boks: “Normaal gesproken gonst het nu in de beeldentuin: lachende leerlingen die selfies maken met kunstwerken of zitten te tekenen in het gras. We missen alle leerlingen enorm! Met deze online rondleiding kunnen jullie toch even dwalen in onze beeldentuin, de vogels horen fluiten en dichtbij de kunstwerken komen. Veel plezier!

Foto's

De foto’s die zijn gebruikt op deze pagina zijn van:

  • Marjon Gemmeke
  • Wieneke Hofland

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.