Scapino Ballet - Online workshop

Pak deze kans om een kijkje te nemen achter de schermen! Door het interactieve online-programma krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met moderne dans. Maar ook met Scapino ballet in het bijzonder. In dit programma neemt een oud Scapino danser de leerlingen mee in het verhaal van de dans en hoe choreografen te werk gaan en zich laten inspireren door alledaagse thema’s.

Inhoud van de voorstelling en workshop Scapino Ballet

De registratie van While we can, gedanst door Scapino Ballet Rotterdam, vormt het uitgangspunt. Na het ontvangen van leuke kijkopdrachten bekijken de leerlingen de choreografie. Vervolgens worden de leerlingen uitgenodigd om thuis ook zelf in beweging te komen en zich door de dans of de thematiek van de voorstelling te laten inspireren. Na afloop weten de leerlingen meer over moderne dans en hoe je hiernaar kan kijken. Ook ervaren ze hoe je d.m.v. beweging en dus zonder woorden, jouw verhaal kan vertellen.

Combinatietips

De activiteit van Scapino Ballet is goed te combineren met een online workshop in een andere discipline, zoals Blackout Poetry. Je kunt ook een andere culturele activiteit kiezen, zoals de workshop van Tim van Esch, de frontman van The Handsome Poets of een online ervaring door de beeldentuin van het Kröller-Müller museum.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1

Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam is het oudste dansgezelschap van Nederland en maakt bijzondere en spraakmakende dansvoorstellingen voor een breed en jong publiek. De drang om met dans iets teweeg te brengen, is wat het gezelschap drijft. De voorstellingen van artistiek directeur Ed Wubbe en vele jonge choreografen zijn avontuurlijk, vernieuwend en met gevoel voor entertainment gemaakt. De producties laten het publiek iets ervaren over de wereld waarin we leven. Scapino gelooft in de universele kracht van dans, waarbij één beweging soms meer uitdrukt dan duizend woorden. De voorstellingen van Scapino zijn stoer, theatraal, dynamisch en gemaakt voor iedereen. Ook voor nieuw publiek en jongeren die nog nooit een dansvoorstelling hebben gezien. Nicole Rust (educatie, Scapino Ballet Rotterdam): “Ik zie je op Facebook, Instagram en Skype, of kan het ook wat persoonlijker? De choreografie While we can van Felix Landerer gaat over de moderne vormen van communicatie die nu belangrijker zijn dan ooit. Een perfect en actueel onderwerp om met leerlingen mee aan de slag te gaan!

Foto's

De foto’s die we gebruiken zijn van:

  • Hans Gerritsen

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.