Themaworkshop Vrijheid - #ditbenik - Theater

‘Wie bén jij?’ is stiekem best een lastige vraag als alleen je naam zeggen geen afdoende antwoord is. De themaworkshop Vrijheid – #ditbenik – Theater draait om vrijheid en het zelfbewustzijn van de leerlingen over het vertellen van je eigen verhaal. Waar kom je vandaan, wat is jouw achtergrond? Welke gebeurtenissen hebben invloed op je gehad? En wat voor rol heeft vrijheid (of misschien juist wel onvrijheid) daarin? Samen met een ervaren workshop- en theaterdocent gaan de leerlingen met deze vragen aan de slag. Ze zetten een stukje van hun eigen levensverhaal om naar een theaterscène.

Opzet van de themaworkshop Vrijheid – #ditbenik – Theater

Na een warming up legt de workshopdocent uit wat de leerlingen gaan doen in deze themaworkshop: een korte theatervoorstelling maken waarin hun eigen levensverhalen centraal staan. De leerlingen werken in groepjes aan verschillende spel- en improvisatie opdrachten. Zo komen ze door middel van theater langzaam tot situaties of herinneringen die écht iets zeggen over wie zij zijn, en over wat vrijheid voor hen betekent. Hoe kun ze die verhalen vertalen naar een pakkende scène? De workshopdocent begeleidt de leerlingen in dit proces. Aan het einde van de themaworkshop Vrijheid – #ditbenik – Theater spelen de leerlingen hun scènes voor de klas. Ook kijken ze samen met de workshopdocent hoe ze hun theaterscène kunnen verwerken in hun LOB-dossier.

Tips

Wél interesse in het thema vrijheid, maar wil je met je leerlingen met een andere discipline aan de slag? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van workshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een themaworkshop Vrijheid – Cartoontekenenthemaworkshop Vrijheid – Podcast maken en themaworkshop Vrijheid – Black Out Poetry Voor ieder wat wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Siska Barthwouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen gaan via theateroefeningen hun eigen kwaliteiten en valkuilen ontdekken en zichtbaar maken voor anderen.
  • De leerlingen komen een stap verder in hun LOB-proces door middel van zelfontdekking.
  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties motieven- en kwaliteitenreflectie.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen