Themaworkshop Vrijheid - #ditbenik - Theater

‘Wie ben jij?’ is stiekem best een lastige vraag als alleen je naam zeggen geen afdoende antwoord is. Deze theater workshop draait om vrijheid en het zelfbewustzijn van de leerlingen over het vertellen van je eigen verhaal. Waar kom je vandaan? Welke gebeurtenissen hebben invloed op je gehad? En wat voor rol heeft vrijheid (of misschien juist wel onvrijheid) daarin? Samen met een theaterdocent gaan ze met deze vragen aan de slag om een stukje van hun eigen levensverhaal om te zetten tot een scène.

Opbouw workshop

Na een warming up legt de workshopleider uit wat vandaag de bedoeling is: een korte theatervoorstelling maken waarin de levensverhalen van de leerlingen zelf centraal staan. In groepjes komen ze door gebruik te maken van theater, spel- en improvisatieopdrachten, langzaam tot situaties of herinneringen die écht iets zeggen over wie zij zijn en wat vrijheid voor hen betekent. De docent helpt ze hierbij door samen na te denken over hoe je die verhalen zou kunnen vertalen tot een mooie scène. Aan het einde van de workshop gaan de leerlingen alle scènes zelf spelen. Ook wordt er gekeken hoe deze scène verwerkt zou kunnen in hun LOB dossier.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen! In het geval van een (deels) online workshop is het wel belangrijk dat leerlingen een werkende microfoon en webcam hebben.

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is theater niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Cartoontekenenworkshop Podcast maken en workshop Black Out Poetry Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • Leerlingen gaan via theateroefeningen hun eigen kwaliteiten en valkuilen ontdekken en zichtbaar maken voor anderen.
  • De leerlingen komen een stap verder in hun LOB-proces door middel van zelfontdekking.
  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties motieven- en kwaliteitenreflectie.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.