Workshop Presenteren

Een presentatie geven voor een groep: veel leerlingen (en volwassenen) krijgen al knikkende knieën bij het idee. In de workshop Presenteren krijgen leerlingen tips aangereikt én doen ze ervaring op met het geven van een presentatie. Ze ontdekken hoe ze een presentatie zo opbouwen dat de toehoorders geboeid blijven en krijgen handvatten voor succesvol spreken voor een groep. Vaardigheden waar ze hun hele leven plezier van hebben!

Opzet van de workshop Presenteren

Leerlingen leren in de workshop Presenteren hoe ze een boodschap of verhaal overtuigend overbrengen op een groep. Aan de hand van voorbeelden start de workshopleider met uitleggen wat de effecten zijn van stemgebruik, mimiek en beweging. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met een aantal oefeningen om op te warmen en los te komen. Zodat ze zich vrij voelen om te durven en te experimenteren. Zo werken ze stap voor stap toe naar het geven van een presentatie.

Onder begeleiding van de workshopdocent oefenen de leerlingen individueel en in groepjes met verschillende aspecten van presenteren. Ook geeft de groep feedback aan elkaar. Leerlingen vinden het presenteren voor een groep na deze workshop vaak minder spannend. Sommigen zijn het zelfs leuk gaan vinden! Aan het einde van de workshop Presenteren is er ook tijd om de ervaringen en geleerde lessen met elkaar te delen.

Tips

Ben je op zoek naar andere workshops waarin leerlingen leren om zichzelf uit te drukken en hun grenzen te verleggen? Kleinkunstig biedt nog veel meer! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Spoken Word of de workshop Improvisatietheater.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerd

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hun lichaam en stem  goed te gebruiken tijdens een presentatie.
  • Ze weten hoe een presentatie wordt opgebouwd en ontdekken wat hun sterke en minder sterke punten zijn.
  • Het is mogelijk de workshop op maat aan te bieden, bijvoorbeeld in het kader van sollicitatie- of toelatingsgesprekken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Meer informatie aanvragen