Show menu

Waarom workshops op school?

Workshop activiteit waarom op school

Workshops zijn aanvullend op regulier onderwijs

Wij vinden het van belang dat als je samen met ons een activiteit organiseert, wij aanvullend zijn op jullie curriculum. Het is altijd jammer als je achteraf het gevoel hebt dat je de workshop ook zelf had kunnen geven. Het organiseren van een workshop geeft je de mogelijkheid je leerlingen kennis te laten maken met iets nieuws. Een techniek die je niet op school kan organiseren of een discipline waar geen leerkracht voor is.

Het mooiste is dat niet alleen je leerlingen door de activiteiten op school iets leren. Ook jij als leerkracht kan de activiteit volgen. Dus altijd al eens willen zeefdrukken, maar weet je niet exact hoe het werkt? Of wil je weten hoe je etsen toegankelijk maakt voor je leerlingen. Dan kan je een workshop Zeefdrukken of workshop Etsen voor school boeken.

Vakoverstijgend werken tijdens een workshop

Het is ook een uitgelezen kans om met andere vakgroepen samen te werken. Neem bijvoorbeeld de workshop Serieuze Satire, waarbij we zowel literaire aspecten als beeldende aspecten aan bod kunnen laten komen. Denk bijvoorbeeld aan spotprenten en cartoons, waarin een combinatie van tekst en beeld zijn. Of kijk naar de workshop Robotische Origami. Waarbij de vakgroepen natuurkunde, scheikunde en beeldend kunnen samenwerken. Als je specifiek op zoek bent naar activiteiten die vakoverstijgend zijn, dan denken we graag met je mee en selecteren we daar een geschikte workshopdocent voor.

Leerlingen leren elkaar op een andere manier kennen

Een dag vol met workshops zoals de workshop Sound Design en de workshop Vloggen is er niet een uit duizenden. Leerlingen zien een kant van hun schoolgenoten die ze misschien nog niet eerder heeft gezien. Die ene ‘stille jongen uit de klas’ blijkt tijdens de workshop rap opeens een waar talent voor muziek te hebben en had je enig vermoeden dat je beste vriend weleens het talent heeft om de nieuwe (betere ;-))  Enzo Knol te worden? Het is goed om elkaar op een andere manier te leren kennen, talenten van de ander te zien en natuurlijk ook om talenten van jezelf te ontdekken tijdens deze leuke activiteiten op school.

Bijzondere Cultuurdag

Aan het einde van het schooljaar, of vlak voor een vakantie zijn er vaak projectweken waarin workshops worden georganiseerd. De energie om met reguliere lessen aan de slag te gaan bij de leerlingen is vaak op. Een mooie reden om een dag met activiteiten op school te organiseren als fijne en leuke onderbreking. Of gewoon, omdat het tijd is voor een feestelijke en memorabele Cultuurdag!