Workshop Improvisatietheater

Workshop Improvisatietheater

In deze basis theaterworkshop gaan leerlingen aan de slag met improviseren. Dat is de vaardigheid om spontaan iets ter plekke te bedenken of creëren. Doel is om de drempel van improviseren bij de leerlingen te verlagen. Niets is fout en alles kan iets opleveren. De leerlingen gaan aan de slag met spelvormen waarbij creativiteit, samenwerking, fantasie en flexibiliteit komen kijken. De basis van het improviseren ligt bij humor!

Opzet

De workshop Improvisatietheater is actief en daar hoort een warming-up bij. Vervolgens beginnen leerlingen door middel van eenvoudige spelvormen met improviseren. Hierbij wordt vooral klassikaal geoefend op ‘niet denken, maar doen!’. Daarna gaan leerlingen in groepjes met opdrachten aan de slag en leren ze verhalen en scènes te improviseren. Improvisatietheater biedt ook de mogelijkheid om de werkelijkheid op een speelse manier in beeld te brengen en om verschillende situaties te uit te spelen.

Online Workshop

Deze workshop kunnen wij ook online en hybride verzorgen. Hiervoor si het noodzakelijk dat leerlingen toegang hebben tot internet, een webcam, speakers en een microfoon. Ook is het belangrijk dat ze bewegingsruimte hebben.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Leerdoelen

 • Leerlingen weten wat improvisatie is en kunnen eenvoudige opdrachten improviseren
 • Leerlingen kunnen in een samenwerking improviseren
 • Leerlingen kunnen een kort verhaal en/of scene improviseren
 • De drempel van een leerling om te improviseren is verlaagd

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.