Show menu

Workshops op maat op school

Workshop activiteit school op maat

Workshop op maat voor jouw school

Kleinkunstig zorgt ervoor dat de workshops op maat zijn voor jullie onderwijs en jullie onderwijsmethoden. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis met jullie. We gaan hierbij met een cultuurcoördinator, CKV-docent, Beeldende Vorming docent, muziekdocent of andere (kunst)docenten uitgebreid in gesprek. Wat vinden zij belangrijk voor ‘hun’ jongeren? Waar besteden ze aandacht aan of juist nog niet? Is dat een bewuste keuze of gedwongen door omstandigheden? Waar zoeken ze eventueel nog verdieping of verbreding? Zo maken we kennis met de identiteit van jullie school, jullie werkwijze en visie. Op deze manier begrijpen we beter wat jullie voor ogen hebben bij het organiseren van een activiteit op school. Dit is een van de pilaren waarop wij een workshopprogramma op maat kunnen realiseren.

Praktische randvoorwaarden

Daarnaast kijken we ook naar de praktische randvoorwaarden om een dag te organiseren. Heeft de school bepaalde voorzieningen of juist niet? Kunnen er meerdere gymzalen tegelijkertijd ingezet worden of juist niet? Houden we vast aan het rooster of kan hiervan afgeweken worden? En, niet onbelangrijk, workshops op maat maken gaat vaak ook over een budget waar we rekening mee moeten houden? Kleinkunstig is gewend om rekening te houden met zeer diverse omstandigheden en budgetten. We denken graag mee en zoeken altijd naar de meest voordelige insteek om een school mee van dienst te kunnen zijn.

Type leerlingen

Als laatste kijken we ook altijd uitgebreid naar het type leerling dat op de desbetreffende school zit en die de workshop gaat volgen. Welk leerniveau en welke klas betreft het, maar ook wat maakt júllie leerlingen nou anders dan de leerlingen van de andere school in de nabije omgeving? Zijn er nog zaken waar onze workshopdocenten nog specifiek rekening mee kunnen houden om de workshop perfect op hun belevingswereld aan te laten sluiten?

Op basis hiervan zetten we een workshopdocent in die past bij de school. Elke workshopdocent heeft zijn / of haar eigen expertise en achtergrond. We werken samen met meer dan 250 professionele workshopdocenten. Een perfecte match voor jullie school maken we dus altijd.

Maatwerk op school

Daarnaast vinden we het belangrijk om maatwerk te leveren. We werken vanuit een vast aanbod aan workshops, maar soms wil je net iets meer dan dat of wil je workshops organiseren met zo’n specifiek doel dat we samen een nieuw project opzetten. Ook hier luisteren we in een persoonlijk gesprek naar jullie wensen, passen we waar nodig onze projecten aan, maken we crossovers en zorgen we ervoor dat het precies de activiteit is wat jullie als school nodig hebben.